Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica má desiatky pacientov s COVID-19: Koľko chýba zamestnancov?

Nemocnica postupne tlmí svoje aktivity v oblasti testovania a očkovania, predovšetkým z dôvodu výrazného poklesu zo strany verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica má desiatky pacientov s COVID-19: Koľko chýba zamestnancov?
Zdroj: TASR/AP

Zdravotníci Nemocnice AGEL Zvolen už dva roky statočne bojujú s pandémiou koronavírusu. Hoci nákaza vo všeobecnosti ustupuje, v reálnom vyjadrení čísiel sa zlepšujúca situácia prejavuje len veľmi pomaly. Nemocnica stále eviduje takmer štyri desiatky pacientov s covidom a ešte vyššie číslo je v počte zamestnancov, ktorí kvôli pozitivite na covid-19 nemôžu pracovať. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK, so slovami, že za dva roky extrémneho vyťaženia zdravotníkov je však obdivuhodné, že ani na jeden deň nebol ohrozený chod nemocnice.

Chýbajú aj zamestnanci

"Robíme všetko, čo je v našich silách, 24 hodín denne riešime už takmer dva roky nepretržite krízové situácie, ktoré má na svedomí pandémia covidu. Keď sa pandémia skončí, budeme všetci veľmi radi, že sa môžeme vrátiť k normálnej medicíne. Ale asi pár týždňov musíme ešte vydržať,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Momentálne nemocnica stále rieši výpadok 42 zamestnancov vrátane väčšiny úseku údržby.

Aká je situácia s pacientmi v nemocnici, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM