Správy

Zvolenská nemocnica má 25 pozitívnych zamestnancov: Koľkí pacienti sú na pľúcnej ventilácii?

Pre vývoj pandémie je podľa slov hovorkyne nemocnice na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica má 25 pozitívnych zamestnancov: Koľkí pacienti sú na pľúcnej ventilácii?
Zdroj: TASR/AP

Zvolenská nemocnica má 25 pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19 a ďalších 14 zamestnancov je v karanténe. Uviedla to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Pozitívni aj pacienti

Ako dodala, pozitívnych na nový koronavírus je aj 12 pacientov, ďalší štyria sú na umelej pľúcnej ventilácii. „Za minulý týždeň evidujeme jedno úmrtie na oddelení pre pacientov s ochorením COVID-19. Príčinu úmrtia však určí až pitva,“ zhrnula hovorkyňa.

Nemocnica testovala pacientov, zamestnancov a ich príbuzných vo svojich priestoroch aj počas druhého kola testovania na nový koronavírus. V piatok a sobotu (6. – 7. 11.) otestovali v areáli nemocnice spolu 1 314 ľudí. „Z nich bolo 31 ľudí pozitívnych,“ spresnila s tým, že testovanie bolo pokojné a záujemcovia nemuseli dlho čakať v rade.

Čo ak sa situácia zhorší?

Fungovanie v tomto zdravotníckom zariadení je podľa Pavlikovej zabezpečené. „Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala s tým, že vedenie nemocnice má pripravené v súlade s pandemickým plánom aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ dodala.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Testovanie vo zvolenskej nemocnici
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM