Správy

Zvolenská nemocnica je pripravená pomôcť aj utečencom: KOĽKO tam pracuje Ukrajincov?

Zvolenská nemocnica aj naďalej pre ochorenie COVID-19 eviduje výpadok svojich zamestnancov, zaoberá sa však aj ľuďmi z Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica je pripravená pomôcť aj utečencom: KOĽKO tam pracuje Ukrajincov?
Zdroj: Facebook.com/Fakultná nemocnica Trnava

Zvolenská nemocnica sa v súčasnosti zaoberá situáciou v súvislosti s utečencami z Ukrajiny, prioritne však stále rieši pandémiu nového koronavírusu.. Uviedla to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Zamestnanci z Ukrajiny

Pripomenula, že toto zdravotnícke zariadenie má šesť zamestnancov, ktorí sú pôvodom z Ukrajiny.

„Viacerí z nich sa starali o budúcnosť svojich príbuzných. S pomocou nemocnice a mesta sa rodine jednej z pracovníčok podarilo pomôcť po ich príchode z Ukrajiny s dočasným ubytovaním,“ podotkla s tým, že výhľadovo riešili aj ich prácu a zabezpečovali im základné potreby.

Pomôžu aj utečencom

Podľa hovorkyne zvolenská nemocnica aj naďalej pre ochorenie COVID-19 eviduje výpadok svojich zamestnancov. „Sme však pripravení poskytnúť zdravotnú starostlivosť a pomôcť ľuďom z Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom,“ zdôraznila hovorkyňa.

Ako dodala, nemocnica postupne spomaľuje svoje aktivity v oblasti testovania a očkovania proti novému koronavírusu. Poznamenala, že je to predovšetkým pre pokles záujmu zo strany verejnosti. „Za uplynulý týždeň prejavilo záujem o očkovanie vyše 70 ľudí, v čakárni máme minimum prihlásených,“ ukončila riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Vojna na Ukrajine
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM