Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica hlási výrazné zlepšenie: Na pľúcnej ventilácii už nie je NIKTO

Nemocnica sa naďalej sústreďuje na prevenciu – testovanie v mobilnom odberovom mieste a očkovanie proti covidu všetkých vekových kategórií vrátane detí od päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica hlási výrazné zlepšenie: Na pľúcnej ventilácii už nie je NIKTO
Zdroj: TASR/AP

Nemocnica AGEL Zvolen si môže po veľmi náročných týždňoch aspoň z časti vydýchnuť. Počet covidových pacientov výrazne klesol, noví pacienti s koronavírusom pribúdajú pomalšie. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK so slovami, že zlepšenie však nemusí byť trvalé, keďže sa očakáva vplyv novej mutácie omikron.

"Zvolenská nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 34 pacientom s koronavírusom, dvaja z nich sú umiestnení na tzv. hi-flow. Pozitívnou správou je, že momentálne nemáme žiadneho pacienta, ktorý by si vyžadoval, vzhľadom na svoj ťažký priebeh covidu, napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Celkovo hodnotíme vývoj pandemickej situácie ako výrazne lepší,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Zvolen Mgr. Stanislava Píšová. Priaznivé je aj číslo zamestnancov, u ktorých bolo identifikované ochorenie covid-19, aktuálne je z tohto dôvodu PN osem ľudí a jeden je v karanténe.

Nemocnica AGE Zvolen za uplynulý týždeň vo vakcinačnom centre zaočkovala v priebehu štyroch dní takmer 1 800 záujemcov o očkovanie, z toho 220 bolo I. dávok vakcíny. Novinkou je aj očkovanie detí vo veku 5. – 11 rokov. Deti musia byť vopred registrované na portáli www.korona.gov.sk, musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu. Pri očkovaní je vždy prítomný na mieste aj pediater.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM