Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica čelí vážnej pandemickej situácii: Aktuálne INFO o pacientoch

Aktuálne sa v nemocnici starajú o desiatky hospitalizovaných pacientov. Problémom je aj chýbajúci personál.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica čelí vážnej pandemickej situácii: Aktuálne INFO o pacientoch
Zdroj: TASR/AP

Nemocnica AGEL Zvolen naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť takmer 70 pacientom s koronavírusom a chýba jej takmer 60 zamestnancov. Napriek tomu robí všetko preto, aby zvládla chod nemocnice, ale aj starostlivosť o všetkých, nielen covidových pacientov. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK

Prioritou vakcin8cia

„Prioritou nemocnice je aj vakcinácia, ktorú realizuje nielen vo svojom vakcinačnom centre, ale zdravotníci zabezpečujú aj očkovanie vo veľkokapacitnom očkovacom centre, ktoré zriadil Banskobystrický samosprávny kraj v budove Doprastavu,“ uviedla Pavliková.

,,Aktuálne sa staráme o 65 hospitali­zovaných pacientov s koronavírusom, päť pacientov je umiestnených na JIS, stav siedmich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a u troch sme zaznamenali ťažký postcovidový syndróm,“ informovala riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. ,

,Zároveň je stále na PN 50 našich zamestnancov, u 9 z nich je potvrdené ochorenie covid-19,“ dodala Veselá. Nemocnica podľa slov hovorkyne naďalej čelí vážnej pandemickej situácii, preto tam aj naďalej pomáhajú vojaci Ozbrojených síl SR.

Tisíce zaočkovaných

V rámci očkovania už nemocnica podľa Pavlikovej zrealizovala vakcináciu vyše 4-tisíc registrovaným záujemcom vakcínou Pfizer a nikto zo zaočkovaných nemal závažnú reakciu. Vo vakcinačnom centre zdravotníci za uplynulý týždeň zaočkovali vakcínou AstraZeneca bezmála 1 300 ľudí.

„Za uplynulý týždeň v mobilnom odberovom mieste vykonali 634 PCR testov a 891 antigénových testov,“ dodala Pavliková so slovami, že nemocnica poskytuje možnosť dať sa otestovať aj novým, šetrnejším antigénovým testom výterom z prednej časti nosa a PCR testom zo slín. Ten v prípade pozitívneho výsledku uvádza aj informáciu, či je človek infikovaný britskou mutáciou koronavírusu. Ako dodala hovorkyňa, objednať sa na oba nové druhy šetrnejších testov je možné na www.agellab.sk a sú určené pre samoplatcov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z veľkokapacitného očkovacieho centra vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: BBSK otvoril ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum vo Zvolene
15
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM