Jakub Forgács Hokej

Zvolenčania v Detve nezaváhali. Schuti si zastrieľali a získali 3 body

Naši hokejisti nelenili ani na Štefana. Vycestovali na zápas do Detvy. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania v Detve nezaváhali. Schuti si zastrieľali a získali 3 body
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Stretnutie medzi Detvou a Zvolenom sa od úvodu nieslo vo fantastickej atmosfére. Prvú šancu mali hostia, ktorí sa zásluhou Rossa dostali až pred bránu domácich. Zakončoval Coffman, ale jeho strela za chrbtom Hacketta neskončila. Od tohto momentu sa hra mierne upokojila, až kým neprišla 16. minúta. Prvý gól stretnutia dal Coffman, ktorý dorazil strelu Jozefa Kováčika. V závere tretiny mali domáci k dispozícii ešte presilovú hru, v nej však nič zaujímavé nevymysleli.

Aj druhú tretinu odštartovali lepšie domáci, ktorí sa hneď v 22. minúte dostali do obrovskej šance. V nej však Piačka trestuhodne zaváhal. O pár minút neskôr mohli domáci zvýšiť na 0:2, ale Ďaloga Hacketta neprestrelil. Potom nasledoval pokojný hokej, ktorý prerušila až 40. minúta. V nej sa do šance dostal Andersons, ktorý nezaváhal a poslal hostí do dvojgólového vedenia.

V tretej tretine sa do prvej šance dostali hostia zásluhou Coffmana, ale ten Hacketta neprestrelil. O pár minút neskôr sa však už však už Zvolenčania tešili z gólu, keď Chovan našiel Šišovského a ten bez problémov Hacketta prekonal. O pár sekúnd neskôr už bolo 0:4, keď sa presnou strelou prezentoval Bokroš. Domáci sa však nevzdali a dočkali sa zníženia. V 49. minúte sa Coffman dostal do obrovskej šance, trafil však len žrď Hackettovej brány. O pár sekúnd neskôr sa do šance dostal Milý a znížil na 1:4. Už o desať sekúnd neskôr bolo 2:4. Do dobrej pozície sa dostal Videlka, ktorého strelu ešte Šimko kryl, ale na dorážku Piačku už nárok nemal. V poslednej sekunde sa do šance dostal Špirko a presnou strelou upravil stav stretnutia na konečných 2:5.

HC 07 Detva – HKM Zvolen 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)

  • Góly: 50. Milý (Macejko, Žilka), 50. Piačka (Videlka, Murček) – 16. Coffman (Kováčik, Obdržálek), 40. Andersons (Fekiač), 44. Šišovský (Chovan, Špirko), 46. Bokroš (Matis, Kytnár), 60. Špirko (Chovan, Hraško)
  • Rozhodovali: Štefik, Müllner – M. Korba, Jobbágy
  • Vylúčení: 5:7
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 1215 divákov
  • HC 07 Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Utkin – Ščurko, Surovka, Tibenský – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Gašpar, Piačka – Surový, Murček, Abramov.
  • HKM Zvolen: Šimko – Hraško, Drgoň, Ross, Kováčik, Ťavoda, Bokroš, Andersons, Wharton – Mich. Chovan, Špirko, Šišovský – Obdržálek, Steen, Coffman Síkela, Kytnár, Matis – V. Fekiač, Jurík, Ďaloga.

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM