Hokej

Zvolenčania ukončili základnú časť prehrou: V tabuľke skončili na 2. mieste

Hokejisti HC Košice zvíťazili v záverečnom 44. kole základnej časti Tipos extraligy na ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil v 5. sérii Brian Ihnačák.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania ukončili základnú časť prehrou: V tabuľke skončili na 2. mieste
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Prvá tretina síce priniesla tri presilovky, ale gólových príležitostí bolo minimum. Tímy si dávali pozor na chyby v defenzíve a brankári riešili iba nie príliš nebezpečné situácie. Bezgólové skóre sa zmenilo až po prvej prestávke. V 24. minúte vyšla Paršinovi individuálna akcia, po ktorej prekonal domáceho brankára Rahma – 0:1. O dve minúty sa znovu gólovo presadila tretia formácia hostí. Po Paršinovej prihrávke zakončil Pereskokov – 0:2. Zvolenčania znížili v 28. minúte, keď skrumáž pred košickým brankárom Riečickým zužitkoval Krieger – 1:2. Hostia mohli v 35. minúte získať späť dvojgólový náskok, ale McPherson nepresne zakončil prečíslenie.

Domáci vyrovnali v 46. minúte. Postaral sa o to obranca Meliško, ktorý zužitkoval prihrávku Leskinena – 2:2. Tretia tretina priniesla viacero gólových príležitostí na oboch stranách, ale brankári podržali svoje tímy.

Nerozhodné skóre sa nezmenilo ani v predĺžení, v ktorom mal veľkú šancu rozhodnúť košický útočník Ihnačák. V samostatných nájazdoch sa postupne presadili Zuzin, Pereskokov, Leskinen, McPherson, Mikúš, Slovák a Ihnačák, ktorý rozhodol o víťazstve „oceliarov.“

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM