Jakub Forgács Správy Samospráva

Zvolenčania môžu využiť NOVINKU: Očkovanie prebehne aj priamo na sídliskách

Mesto zabezpečí potrebné priestory, kraj zas zdravotníckych a administratívnych pracovníkov. Kedy a kde sa bude takto očkovať?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania môžu využiť NOVINKU: Očkovanie prebehne aj priamo na sídliskách
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Bez nutnosti registrácie a takmer priamo doma. Takúto možnosť očkovania dostanú už čoskoro obyvatelia dvoch najväčších zvolenských sídlisk Sekier a Západ. Mesto Zvolen a Banskobystrický samosprávny kraj tak vychádzajú v ústrety záujemcom. Informoval o tom Branislav Mikšík, šéfredaktor Zvolenských novín a referent pre styk s verejnosťou.

Kedy a kde?

„Zvolenčania hovoria o očkovaní s rozpakmi. Mnohí doň vkladali nádej, no odradili ich napríklad dlhodobé problémy s registráciou. Dnes, keď sa spolu rozprávame o tejto téme, len hodia rukou a povedia, že do očkovacích centier už nepôjdu. Záujem o očkovanie síce nestratili, sú však sklamaní doterajším priebehom. A možno práve tu prichádza najdôležitejšia úloha nás ako mesta. Priniesť záujemcom možnosť zaočkovať sa priamo na ich sídlisku,“ uviedla zvolenská primátorka Lenka Balkovičová

Mesto tak podľa jej slov oslovilo Banskobystrický samosprávny kraj s požiadavkou o výjazdový tím. A tá nebola jedinou. „Požiadala som o jednodávkovú vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson, aby sa ľudia nemuseli chodiť očkovať viackrát ako je nevyhnutné. Som vďačná pracovníkom BBSK za rýchlosť a veľkú ústretovosť, s ktorou pristúpili k našim požiadavkám,“ doplnila Balkovičová.

Mesto teda zabezpečí potrebné priestory, kraj zas zdravotníckych a administratívnych pracovníkov. V nedeľu, 22. augusta sa záujemcovia budú môcť nechať zaočkovať v Klube dôchodcov pri pošte na sídlisku Sekier v čase medzi 12.00 a 20.00 hod.. O týždeň neskôr v sobotu, 28. augusta zas v občianskom komunitnom centre OKO sídliacom v priestoroch ZŠ Námestie mládeže na sídlisku Západ. Rovnako medzi 12.00 a 20.00 hod.

Ďalšie aktuálne správy

Stovky ľudí za popoludnie

"S prichádzajúcou treťou vlnou koronavírusu ešte viac vzrastá naša starosť o zdravie i životy Zvolenčanov. A tak robíme všetko, aby sme im dali možnosť ochrániť sa pred možným ťažkým priebehom ochorenia. Prichádzame priamo za nimi a s jednodávkovou vakcínou. Je už len na nich, či túto možnosť využijú,“ dodala zvolenská primátorka.

Počas jedného popoludnia je možné zaočkovať najviac 300 ľudí, v prípade veľkého záujmu je mesto pripravené požiadať Banskobystrický kraj o spoluprácu aj v ďalších termínoch. Dôležitosť podobného kroku podľa slov Mikšíka vzrastá s úvahami o uzatvorení zvolenského veľkokapacitného centra. K takémuto kroku by mohlo dôjsť už koncom augusta.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj nový Covid automat, ktorý sa týka aj zelených okresov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM