Jakub Forgács Hokej

Zvolenčania doma privítali Martin. Na ľade bojovali až do nájazdov

Hokejisti Zvolena ťahali šnúru troch výhier. Pretrhli im ju až Trenčania. Na domácom ľade sa preto pokúsili zabojovať o body s Martinčanmi!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania doma privítali Martin. Na ľade bojovali až do nájazdov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Zápas trpel na gólové suchoty a aj preto divákov často privádzal do apatie. Martinčania po neúspešnej čiernej sérii sa pokúšali zabodovať a hneď od začiatku cítili, že by sa im to aj mohlo podariť. Domáci si šance len sťažka vypracovávali, v zriedkavej už v 2. min nezakončili dobre akciu Šišovský s Pulišom a vzápätí ani Zuzin pri nej netrafil. Na samom konci tretiny po nahrávke od Šišovského sa dostal k zakončeniu Puliš, a to bolo asi všetko z vážnejších akcií.

V druhej tretine už bolo na ľade viac vzruchu, no aj nervozity a dosť sa vylučovalo. Práve v presilovkách pribudlo aspoň viac striel, početná prevaha však nie vždy bola výhoda. V 23. min najaktívnejší Puliš v presilovke opäť skúšal Dzubinu v bránke a o pár sekúnd neskôr v oslabení po zmätkoch domácej obrany netrafil bránku Korostin. Zvolenčania si občas našli streleckú parketu vo výhodných pozíciách, no so zúfale nepresnou streľbou, často aj zblokovanou, Dzubinu vážnejšie neohrozili. V 30. min v presilovke nastrelil hosťujúci Salija znenazdajky žŕdku a keďže domáci potom nevyužili krátku presilovku štyroch na troch a Puliš v nej opäť mieril vedľa, bezgólový stav sa preklopil aj do tretej tretiny.

V nej tlak domácich narástol hlavne počas presilovky od 46. min, s viacerými dobrými strelami, pri ktorých vynikol Dzubina. Jeho náprotivok Šimko bol takmer bez roboty a zápas sa postupne výrazne nasmeroval do bezgólového skóre v riadnom čase. V 51. min sa Puliš rútil sám na brankára a Dzubina mal čo robiť, aby vari najväčšiu šancu zápasu zneškodnil. Od 58. min mali Zvolenčania výhodu presilovky, vyťažili z nej v samom konci šancu Puliša, gól nepadol a rozhodovalo sa v nastavenom čase.

V 63. min za príliš veľa hráčov na ľade pykali domáci, v presilovke štyroch na troch však Martinčania ponúkli možnosť na skórovanie Zuzinovi, stačilo len dobre zoči voči brankárovi lepšie trafiť, to isté si však mohol vyčítať 18 sekúnd pred koncom predĺženia martinský Koyš. Už len šesť sekúnd chýbalo do sirény, keď za sekanie Pulliho nariadil rozhodca trestné strieľanie a Puliš ho po skvelom zákroku Dzubinu a vykopnutí puku korčuľou nepremenil. V samostatných nájazdoch boli Martinčania stopercentní, keď premenili všetky tri, ten rozhodujúci Rzavský.

Hlasy po zápase

Milan Staš, tréner Zvolena: „Súper prišiel k nám s totálnou defenzívou, betónoval stredné pásmo, museli sme zmeniť trochu spôsob boja. Presilovky hráme komplikovane, veľa vymýšľame, šancí sme mal dosť, no nevieme ich už dlhšie premieňať. Defenzíva vládla nad ofenzívou a vynikli obaja brankári.“

Pavel Paukovček, tréner Martina: „Výborný kolektívny výkon podporený brankárom Dzubinom, to je všetko.“

Patrik Koyš, jeden z troch úspešných strelcov samostatných nájazdov Martina: „Hralo sa zo zabezpečených obrán, brankári všetko pochytali, chvalabohu, boli sme šťastnejší. Potrebovali sme vyhrať, dva body sú pre nás dobré, malo by nám to psychicky pomôcť. Padalo nám to v nájazdoch, čo je fajn, pretože v koncovke sa trápime. Ja som si v samostatnom nájazde zvolil to, čo skúšam v tréningu a padlo to tam.“

Michal Dzubina, brankár Martina:*** „Tých šancí nebolo veľa, obe mužstvá dobre bránili, šance prichádzali hlavne v presilovkách a potom v predĺžení, kde sa už jazdí hore dole. Ku koncu som si nič nenechal prechádzať hlavou, bolo tam trestné strieľanie a mal som aj šťastie, keď to Rado Puliš dobre urobil a položil si ma.“***

HKM Zvolen – MHC Martin 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

  • Rozhodujúci gól v sam. nájazdoch: Rzavský
  • Rozhodcovia: Štefík – Kollár, Rojík
  • Vylúčení: 5:7
  • Presilovky: 0:0
  • V oslabení: 0:0
  • 1015 divákov

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM