Hokej

Zvolenčania bodovali naplno aj v Košiciach: Rozhodli už v 1. tretine

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v 22. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 4:1. Upevnili si tým priebežné 2. miesto v tabuľke

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania bodovali naplno aj v Košiciach: Rozhodli už v 1. tretine
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Od úvodu sa hral rýchly hokej so zaujímavými situáciami na oboch stranách. Vstup do zápasu ideálne vyšiel Zvolenčanom, ktorí si vytvorilo viacero šancí a v 11. minúte aj trojgólový náskok. V 5 minúte zavŕšil tlak Zvolena Krieger (0:1), o necelú minútu Saracino zblízka zakončil kombináciu hostí a za Košarišťana prešla aj strela Roya v 11. minúte. Domáci napriek tlaku nevyužili presilovku, no v 12. minúte sa vrátili do zápasu, keď ideálnu prihrávku Pereskokova zúročil Klhůfek – 1:3.

Aj druhá časť priniesla svižný hokej s viacerými gólovými príležitosťami. Brankári v nej však viackrát podržali svoje tímy. Csányi v 33. minúte neprekonal Košarišťana, z protiútoku domácich sa pri šanci Lapšanského vyznamenal Rahm. Na dvojgólovom náskoku Zvolenčanov nič nezmenili ani dve presilovky domácich v druhej tretine.

V úvode tretej tretiny sa domáci prezentovali aktívnou hrou, snažili sa vyrovnať, ale obranu hostí sa im nedarilo prekonať. Domáci sa v 57. minúte dostali k hre bez brankára, súpera zovreli pásme, ale obetaví Zvolenčania opäť zblokovali viacero striel a podržal ich aj pozorný brankár Rahm. Gólovú poistku hostí pridal do prázdnej bránky Zuzin – 1:4.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM