Eva Drugdová Rôzne Správy

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Aké zájazdy nakupujú Zvolenčania najčastejšie?

Obdobie vytúžených dovoleniek je tu a mnohí sa už nevedia dočkať vylihovania na pláži. Kam Zvolenčania najčastejšie utekajú pred každodennými starosťami? Zisťovali sme.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Aké zájazdy nakupujú Zvolenčania najčastejšie?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Sezóna zaslúženého oddychu je tu a všetci si už brúsime zuby na chytanie bronzu na pláži či osvieženie v mori. Predovšetkým sa však tešíme na niekoľkodňový útek od bežných starostí. Niektorí už majú letné dovolenky za sebou, no iní ich ešte len plánujú. My sme zisťovali, kam to tento rok Zvolenčanov láka najviac. Zaujímalo nás tiež, ako hlboko sú ochotní siahnuť do vrecka a či majú veľké požiadavky. Ako nás vidia naše cestovné agentúry?

Dovolenková sezóna je v plnom prúde, a tak aj cestovné kancelárie a agentúry vo Zvolene pociťujú nápor klientov, ktorí hľadajú svoju vysnívanú dovolenku. „Hlavné destinácie, kam si Zvolenčania kupujú letné dovolenky toto leto sú Chorvátsko, Bulharsko a Turecko,“ prezradila nám Stankovičová z cestovnej agentúry Lea. Podľa nej však majú ľudia v porovnaní s minulým rokom vyššie nároky na kvalitu, no s nejakými netradičnými požiadavkami sa nestretáva. Dôležité je však pre Zvolenčanov, aby mohli odlietať zo Sliača. Podobne je to aj v iných cestovných agentúrach.

Za málo peňazí veľa muziky

„Naši klienti vyžadujú odlet zo Sliača, pričom počet cieľových destinácii s takýmto odletom každým rokom pribúda. Momentálne je to Bulharsko, Kréta, Peloponéz, Egypt, Turecko. Mnohí žiadajú pobyty s all inclusive a samozrejme všetci chcú dobré služby za nízke ceny,“ povedala majiteľka cestovnej agentúry RAU. Zvolenčania musia mať pritom kvalitný hotel blízko pláže a tiež chutnú stravu. „Ceny sa v hlavnej sezóne pohybujú okolo 800 eur na osobu, záleží aj od náročnosti klienta,“ prezradila Jana Rauová. Podľa nej sa záujem o dovolenky a cestovanie oproti minulému roku zvýšil.

„Najviac je vychytené Grécko, potom Turecko, Tunis a Egypt. Tento rok sa viac predáva Afrika, vlani mali ešte ľudia obavy z politickej situácie,“ doplnila Rauová.

Záujem ľudí o arabské krajiny rastie aj podľa majiteľky cestovnej agentúry Exklusiv travel. „Čo sa týka letných destinácií tento rok uprednostňujú Zvolenčania Turecko, Bulharsko, Egypt, pomaličky začínajú aj Kapverdy. Turecko však jednoznačne vedie. Vlani boli ľudia opatrnejší, no tým, že záujem narastá, zvyšujú sa aj ceny,“ prezradila Helena Hrešková.

S nezvyčajnými požiadavkami sa veľmi nestretávajú. „Mnohé veci sú už bežné. Keď si niekto povie, že chce tobogán na hoteli, ponuka je tak široká, že sa dá zariadiť takmer všetko. Záleží len na peniazoch,“ dodala Hrešková. Podľa nej sú Zvolenčania ochotní dať za dovolenku zhruba 500 až 700 eur na osobu za týždeň a all inclusive pobyt.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM