Správy

Zvolen zverejnil ČÍSLA pred voľbami: S preukazom a poštou chcú hlasovať TISÍCE ľudí

Vo Zvolene bude 38 volebných miestností. Väčšinou to bude to v priestoroch základných a materských škôl, v kluboch dôchodcov i v kultúrnom dome.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen zverejnil ČÍSLA pred voľbami: S preukazom a poštou chcú hlasovať TISÍCE ľudí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Voličom, ktorí sa v deň predčasných parlamentných volieb, v sobotu (30. 9.), budú zdržiavať mimo Zvolena, vydalo mesto doteraz celkom 1 520 hlasovacích preukazov. O jeho vydanie je možné požiadať do 29. septembra do 14.30 hod. na zvolenskom mestskom úrade. TASR to v stredu potvrdil hovorca mesta Martin Svatuška.

Stovky odvolia poštou

Dodal, že tí, ktorí majú trvalý pobyt v meste Zvolen a v čase volieb sa zdržiavajú mimo územia SR, mohli požiadať o voľbu poštou prostredníctvom ministerstva vnútra. „Urobilo tak celkovo 717 voličov s trvalým pobytom v meste,“ objasnil.

Ako ďalej poznamenal, v stálych zoznamoch voličov je zapísaných 33 885 ľudí s trvalým pobytom v meste pod Pustým hradom. „Hlasovacie lístky dodáva mestu okresný úrad. Pripravených je 34-tisíc kusov,“ zhrnul s tým, že vo Zvolene bude 38 volebných miestností. Väčšinou to bude to v priestoroch základných a materských škôl, v kluboch dôchodcov i v kultúrnom dome. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 22.00 h.

Aj do prenosnej schránky

Hovorca priblížil, že v okrskových volebných komisiách bude nápomocných celkom 520 členov, ktorí boli delegovaní politickými stranami alebo koalíciami. Postarajú sa o hladký priebeh volieb v jednotlivých volebných miestnostiach.

Obyvatelia môžu zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky. O takéto hlasovanie je možné požiadať až do dňa volieb. Žiadosť je potrebné adresovať na organizačný odbor mestského úradu. „Ak takáto požiadavka bude v deň volieb, bude potrebné obrátiť sa priamo na okrskovú komisiu, ktorá prislúcha k miestu trvalého pobytu žiadateľa,“ spresnil hovorca.

V priloženom videu si môžete pozrieť aj novú atrakciu Podpoľania. Pribudlo tam UFO.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM