Správy

Zvolen má nový predstaničný priestor. HLASUJTE: Páči sa vám výsledok? FOTO

V predstaničnom priestore vydláždili 10-tisíc metrov štvorcových (m2) plochy, stavba priniesla aj 3-tisíc m2 zelených plôch, zdvojnásobil sa tiež počet parkovacích miest na 96.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen má nový predstaničný priestor. HLASUJTE: Páči sa vám výsledok? FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak

Kompletne zrekonštruovaný a zrevitalizovaný predstaničný priestor otvorili v piatok vo Zvolene. Mesto na jeden z najnákladnejších projektov za uplynulé roky získalo z eurofondov 1,8 milióna eur.

Čo všetko zrekonštruovali?

„Od oznámenia, že sme na tento projekt získali finančné prostriedky, až po dnešný deň síce ubehli štyri roky, pretože len celý následný proces obstarávania a schvaľovania trval dva a pol roka, obyvateľom a návštevníkom ale v končenom dôsledku prináša oveľa väčší komfort pri cestovaní, pretože prepája na jednom mieste autobusovú prepravu, cestovanie MHD a železničnú dopravu,“ uviedla primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

V predstaničnom priestore vydláždili 10-tisíc metrov štvorcových (m2) plochy, stavba priniesla aj 3-tisíc m2 zelených plôch, zdvojnásobil sa tiež počet parkovacích miest na 96. „Zrekonštruovala sa aj celá kanalizácia a v priestore pribudlo 120 kusov záhradných svietidiel, 19 kusov stožiarových svietidiel, 23 nových lavičiek a 47 nových smetných košov,“ uviedol technický dozor stavby Ján Šramko.

Zrekonštruovali a prekryli aj známy a miestnymi obyvateľmi a cestujúcimi navštevovaný staničný medokýš. „Pri demontáži výtokového zariadenia ale prestal prameň tiecť. Oslovili sme ale odborníkov, ktorí by mali navrhnúť technické riešenie na jeho oživenie,“ doplnil Šramko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Páči sa vám nový predstaničný priestor vo Zvolene?

Áno 56.2%
Nie 25.8%
V OBRAZOCH: Nový predstaničný priestor vo Zvolene
3
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM