Jakub Forgács Samospráva

Zvolen kúpi pozemok za 1,2 milióna eur. Poslúžiť má športovcom aj vodičom

Mestskí poslanci rozhodli! Od majiteľky, ktorá žije v zahraničí, chcú získať niekoľkohektárový pozemok v časti Bariny.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen kúpi pozemok za 1,2 milióna eur. Poslúžiť má športovcom aj vodičom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník

Zvolenskí poslanci odsúhlasili na pondelkovom mestskom zastupiteľstve kúpu šesťhektárového pozemku v časti Bariny. Parcelu o rozlohe zhruba desiatich futbalových ihrísk má získať od majiteľky, ktorá žije v zahraničí, za 1,2 milióna eur.

„Je to lokalita, ktorá umožní mestu veľký rozvoj z hľadiska vybudovania športových a relaxačných aktivít. Zároveň umožní budovanie parkovísk, ktoré nám už priestor na susednom sídlisku Západ neumožňuje,“ povedala po rokovaní zastupiteľstva primátorka Lenka Balkovičová.

Zároveň miesto označila ako vhodné aj pre pripravovanú novú plaváreň, o ktorej rozmeroch, umiestnení aj cene vedú už roky spory zástupcovia plaveckých športov v meste, poslanci mesta i jeho vedenie. Podľa nej sa na otázky o budúcej plavárni budú musieť už čoskoro hľadať odpovede.

„Ak sa nájde aj taký výpočet, že uživíme aj 50-metrový bazén, tak v zastupiteľstve asi problém nebude. Skôr sa obávam, aby sme nemali veľké oči a do budúcna si nevybudovali ďalší ‚pamätník‘ podobný doposiaľ nevybudovanej športovej hale pri vysokej škole,“ upozornila.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM