Jakub Forgács Správy

Vzácna návšteva na zvolenskej univerzite. Pred študentov predstúpil prezident Kiska

Do nášho mesta zamieril sám prezident Slovenskej republiky. O čom Andrej Kiska hovoril so študentmi?

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva na zvolenskej univerzite. Pred študentov predstúpil prezident Kiska
3
Galéria
Zdroj: TASR a Internet

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska navštívil Technickú univerzitu (TU) vo Zvolene v utorok 11. apríla 2017 pri príležitosti prednášky a diskusie s jej študentmi.

Prezidenta SR Andreja Kisku privítal na pôde TU vo Zvolene prezident Slovenskej rektorskej konferencie a rektor Technickej univerzity vo Zvolene Rudolf Kropil. Prezident Kiska sa pred prednáškou stretol s vedením univerzity, ktoré mu predstavilo univerzitu, jej zameranie a postavenie v štruktúre vysokých škôl na Slovensku.

„Zaujímala ho stratégia univerzity a Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania. Hovorili aj o odchode študentov do Českej republiky. Nevynechali ani diskusiu o problematike lesníctva, ochrany prírody a ekosystémových službách,“ uviedla Kamila Gallová z Úseku vzťahov s verejnosťou TU vo Zvolene.

„Následne sa prezident Slovenskej republiky stretol so študentmi TU vo Zvolene, ktorým prezentoval svoju kariérnu cestu a nevyhol sa ani aktuálnym témam. V diskusii odpovedal na rôzne otázky študentov, ktorých zaujímala reforma vysokých škôl, aktuálne dianie v slovenskej spoločnosti a možnosti riešenia problémov napríklad v zdravotníctve a školstve,“ dodala Gallová.

Foto: ilustračné

Andrej Kiska
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM