Správy

Vodiči sa dočkali: Pôvodne PREPADNUTÝ most je už KOMPLETNE prejazdný, FOTO

Most v okrese Zvolen sa prepadol koncom mája tohto roka. Všetky práce by mali byť ukončené do začiatku zimnej údržby.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa dočkali: Pôvodne PREPADNUTÝ most je už KOMPLETNE prejazdný, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Most na ceste smerom na Breziny vo Zvolenskom okrese je v súčasnosti kompletne prejazdný pre všetky druhy dopravy. Práce, ktoré na ňom momentálne robia, sú už len dokončovacie. TASR o tom informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Opravy za státisíce

Dodala, že všetky práce by mali byť ukončené do začiatku zimnej údržby. Cena celej investície je 418 422 eur s DPH. Most v okrese Zvolen sa prepadol koncom mája tohto roka. Dopravným značením pre obnovu upravili možnosť prejazdu len pre vozidlá do 7,5 tony. „Vodič nákladného auta naloženého hlinou však toto značenie nerešpektoval a most sa pod ním prelomil,“ zhrnula na jar banskobystrická krajská polícia. Pri udalosti sa nikto nezranil. Obchádzka bola cez Ostrú Lúku.

Rozsiahlou rekonštrukciou prechádzajú tento rok aj tri mosty v obci Železná Breznica v okrese Zvolen v celkovej dĺžke takmer 19 metrov. S ňou začal BBSK na jar tohto roka, hodnota všetkých prác presahuje 677-tisíc eur.

Kraj uvádza, že najhoršie mosty v okrese Zvolen sú most nad železničnou traťou Zvolen – Margecany a most cez Samporský potok pred obcou, pri Sliači.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Obnovený most pri Brezinách v okrese Zvolen
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM