Správy

Vodiči na to netrpezlivo čakali: Začala sa výstavba R2 medzi Kriváňom a Mýtnou, FOTO

Už vlani aj tohto roku sa na úseku zrealizovali výruby spojené s realizáciou prístupových ciest, prieskum v oblasti geológie či pyrotechnický prieskum.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči na to netrpezlivo čakali: Začala sa výstavba R2 medzi Kriváňom a Mýtnou, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak

Na spomínanú stavbu získal investor v novembri právoplatné stavebné povolenie.

Jar 2024

„Výstavba je stanovená na 48 mesiacov, platí zmluvný termín ukončenia na jar 2024,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková. Rovnako platí aj zmluvná cena za výstavbu diela.

Zhruba desaťkilometrový úsek v náročnom členitom teréne, kde bude desať mostov, postaví združenie spoločností Doprastav, Strabag a Eurovia takmer za 232,15 milióna eur bez DPH.

Na čom sa pracuje

Podľa Žgravčákovej sa aktuálne pracuje na odhumusovaní pôdy a tiež na prístupových cestách, realizujú sa výrub stromov mimo lesa, prekládka vodovodov a optických káblov, zemné práce na zakladaní mostných objektov a zároveň sa začali realizovať na moste skúšobné veľkopriemerové pilóty.

Už v priebehu vlaňajška a tohto roku sa na danom úseku zrealizovali výruby spojené s realizáciou prístupových ciest, prieskum v oblasti geológie, pyrotechnický, geotechnický a archeologický prieskum. „Zrealizované boli na základe rozhodnutí a povolení príslušných správnych orgánov,“ doplnila hovorkyňa NDS.

Zábery z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Štart výstavby medzi Kriváňom a Mýtnou je tu
2
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Poliak

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM