Správy

Vo zvolenskej knižnici pokračuje obnova za státisíce eur: Práce neutíchnu ani v lete

Obnova knižnice bude ale aj po tejto etape pokračovať. Vyčlenených je na to tento rok celkom 780-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Vo zvolenskej knižnici pokračuje obnova za státisíce eur: Práce neutíchnu ani v lete
Zdroj: BBSK

Rekonštrukcia Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene pokračuje od konca júna prácami na obnove oddelenia náučnej literatúry a spoločenskovedného oddelenia na I. poschodí. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), ktorý je zriaďovateľom knižnice, už pred časom vysúťažil dodávateľa stavby. Celkové náklady na túto etapu rekonštrukcie sú vyčíslené približne na 360-tisíc eur.

Ako povedala riaditeľka knižnice Milota Torňošová, BBSK už investoval vlani a tento rok do rekonštrukcie knižničnej študovne a čitárne na I. poschodí viac ako 270-tisíc eur. Tieto priestory slávnostne otvorili v máji tohto roku.

Podľa riaditeľky bolo najnáročnejšou časťou rekonštrukcie dobudovanie nového balkóna a prístupových schodísk. „Použitých bolo asi šesť ton ocele a transport nosníkov nás celkom potrápil. Všetko sa však nakoniec podarilo," priblížila predošlé práce.

Ďalšie aktuálne správy

Obnova knižnice bude ale aj po tejto etape pokračovať. Vyčlenených je na to tento rok celkom 780-tisíc eur. Malo by sa začať s rekonštrukciou fasády a suterénu a spracovať by sa mala tiež projektová dokumentácia na rekonštrukciu prízemia knižnice. „Tu sme krátko pred otváraním obálok na dodávateľa exteriérových prác,“ doplnila Torňošová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Čitáreň vo zvolenskej knižnici vynovili
7
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM