Jakub Forgács Správy

Vo Zvolene vyrastie NOVÁ plaváreň: Prečo bude mať bazén len 25 metrov?

Mesto plánuje vybudovať novú, modernú, ekologickú plaváreň s kapacitou až 500 osôb, s reštauráciou, fitness centrom, saunou i novým parkoviskom.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene vyrastie NOVÁ plaváreň: Prečo bude mať bazén len 25 metrov?
3
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Mestskí poslanci v pondelok schválili súťaž, z ktorej vzíde konečný návrh stvárnenia. Prihlásiť sa do nej môžu architekti so svojimi návrhmi, predkladať ich môžu až do konca septembra. Mesto si určilo základné požiadavky, ktoré musia byť rešpektované. Patrí medzi ne veľkosť bazénov, ale aj zelená strecha či ďalšie prevádzky, ktoré by mali byť v budove umiestnené. Informoval o tom hovorca Mesta Zvolen, Martin Svatuška.

Nový bazén aj tobogán

Stará mestská plaváreň sa podľa jeho slov rokmi dostala do zlého technického stavu. „Náklady na prevádzku sú vysoké, rovnako sú nevyhovujúce dopady na životné prostredie. Nedá sa v nej regulovať teplota a neustále hrozia rozsiahle poruchy vykurovacieho systému,“ vymenoval.

Na jej mieste mesto plánuje vybudovať novú, modernú, ekologickú s kapacitou až 500 osôb, s reštauráciou, fitness centrom, saunou i novým parkoviskom. Stará budova má byť komplexne zrekonštruovaná, aby v nej mohlo byť umiestnený nový bazén s tobogánom. Uvedená vodná plocha by mala slúžiť pre potreby relaxu širokej verejnosti.

„V plánovanej prístavbe bude umiestnený nový plavecký bazén s dĺžkou 25 metrov a 10 súťažnými dráhami. Svojimi parametrami bude môcť poskytnúť dokonca možnosť pre usporiadanie vrcholových plaveckých podujatí, vrátane tých svetových,“ vysvetľuje zvolenský primátor Vladimír Maňka.

Ekologickosť budovy bude podľa jeho slov zabezpečená napríklad aj zelenou strechou. Jej benefitom bude možnosť slnenia počas leta. Mesto dokonca uvažuje aj s vybudovaním vonkajšieho rekreačného bazéna s priestorom na odpočinok.

Viac o tom, prečo bazén nebude až 50-metrový, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Nová plaváreň vo Zvolene
3
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM