Správy

Vo Zvolene vznikne UNIKÁTNA škola: Využiť chce NAJNOVŠIE poznatky vo vzdelávaní

Škola bude priestorom na zavádzanie pedagogických inovácií a zdieľané poznatky bude samospráva využívať pri skvalitňovaní vyučovania v ostatných piatich školách v zriaďovateľskej pôsobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene vznikne UNIKÁTNA škola: Využiť chce NAJNOVŠIE poznatky vo vzdelávaní
Zdroj: Zuzana Perželová

Modelovú školu, ktorá využíva najnovšie poznatky pri vzdelávaní detí a inovatívne pedagogické postupy, zriadi na budúci rok vo Zvolene Centrum environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica. Škola vznikne v priestoroch súčasnej Základnej školy na Jilemnického ulici, ktorá bola najstaršou v meste, ale ktorá každoročne strácala množstvo žiakov. Jej prenájom za jedno euro ročne odsúhlasili v pondelok poslanci mestského zastupiteľstva.

Bezplatná škola

„Cieľom tohto unikátneho projektu je priniesť vyššiu kvalitu do verejného školstva. Dohoda s mestom zaručuje, že nová škola bude bezplatná,“ informovala TASR Živica.

Ako ďalej uvádza, škola bude priestorom na zavádzanie pedagogických inovácií a zdieľané poznatky bude samospráva využívať pri skvalitňovaní vyučovania v ostatných piatich školách v zriaďovateľskej pôsobnosti.

„Každý, kto tomu trocha rozumie, vidí, že škola každý rok dramaticky strácala žiakov a rútila sa do záhuby. Ďakujem poslancom mestského zastupiteľstva, ktorí dali šancu zmenám, ktoré môžu byť prospešné na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v celom meste a regióne,“ uviedol po hlasovaní mestského zastupiteľstva primátor Zvolena Vladimír Maňka.

Viac o filozofii školy sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM