Správy

Verejné obstarávanie bolo neúspešné: Na obnovu Neresnice sa NIKTO neprihlásil

Zvolenský mestský parlament schválil vyhlásenie verejného obstarávania v sume 3 110 600 eur bez DPH vlani v lete. V čom má spočívať prevádzkové riziko koncesionára?

Ilustračný obrázok k článku Verejné obstarávanie bolo neúspešné: Na obnovu Neresnice sa NIKTO neprihlásil
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Do verejného obstarávania na obnovu letného kúpaliska Neresnica vo Zvolene sa nikto neprihlásil. V pondelok to uviedol hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že verejné obstarávanie bolo v tomto prípade neúspešné.

Hľadá sa investor

Jeho výsledkom malo byť uzavretie koncesnej zmluvy na zabezpečenie obnovy a prevádzkovania kúpaliska na 23 rokov. Viceprimátor Zvolena a predseda jednej z pracovných skupín, ktoré sa v minulosti zaoberali podmienkami na výstavbu plavárne a kúpaliska, Vladimír Lupták v zime uviedol, že hľadajú investora, ktorý by kúpalisko zrekonštruoval.

„Zároveň mu poskytujeme záruku, že bude môcť na mestskom majetku podnikať,“ pripomenul s tým, že ak by sa podarilo nájsť investora, získali by všetky strany. „Mesto by zveľadilo svoj majetok, podnikateľ by získal príležitosť zarobiť a najmä Zvolenčania by opäť dostali možnosť zaplávať si v lete na mestskom kúpalisku,“ ukončil viceprimátor.

O tom, ktoré požiadavky sú podľa zvolenského poslanca nereálne, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM