Jakub Forgács Správy

Veľký prieskum o kvalite života. Zvolenčania, ako sa vám žije v našom meste?

Dotazníky na internete a čoskoro aj v uliciach. 30 otázok ukáže, kam by mala smerovať väčšia pozornosť samosprávy, vrátane financií!

Ilustračný obrázok k článku Veľký prieskum o kvalite života. Zvolenčania, ako sa vám žije v našom meste?
15
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Združenie Slatinka v spolupráci s Mestom Zvolen, Katedrou sociálnej práce Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela (PF UMB) v Banskej Bystrici a ďalšími partnermi spustilo v týchto dňoch prieskum o kvalite života v meste Zvolen. Prieskum je súčasťou projektu s názvom Myslíme globálne, konáme lokálne.

Dotazník môžu občania vyplniť do 15. decembra na internete, paralelne a následne budú dobrovoľníci s dotazníkom oslovovať aj ľudí na uliciach, aby dozbierali názory starších občanov, ľudí s nižšími príjmami či vzdelaním – teda skupiny, ktoré web až tak nezachytí.

Ako uviedla Martina Paulíková zo Združenia Slatinka, prieskum má 30 otázok a ich zodpovedanie zaberie asi 15 minút. „Otázky nie sú jednoduché, pretože mapujú pomerne ťažkú tému. Vychádzajú z podobného dotazníka, ktorý robila Komunitná nadácia Zdravé mesto a PF UMB v roku 2013 a realizujú ho v Banskej Bystrici aj v týchto dňoch,“ priblížila Paulíková.

Prieskum sa zameriava na rôzne ukazovatele kvality života v komunite, obsahuje aj niekoľko otázok špecifických pre mesto Zvolen. Výstupom bude správa o kvalite života v meste Zvolen, ktorá bude prezentovať základné údaje o meste a jeho obyvateľoch. Bude identifikovať hlavné trendy v niektorých oblastiach, ako aj problémové oblasti. Správa by mala priblížiť odpoveď na otázku, ktoré oblasti života mesta sú pre obyvateľov zásadné, kam by mala smerovať väčšia pozornosť samosprávy, vrátane financií.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM