Jakub Forgács Iné športy

Veľké športové zápolenie v Kováčovej. Sily si merajú aj paralympionici, lákadlom Cmorík

Takmer 20 disciplín a stovky klientov. Tradičné športové hry pacientov Národného rehabilitačného centra odštartovali. V programe vystúpia aj zvučné mená!

Ilustračný obrázok k článku Veľké športové zápolenie v Kováčovej. Sily si merajú aj paralympionici, lákadlom Cmorík
Zdroj: TASR

Viac ako 200 klientov Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej sa zapojilo vo štvrtok do súťaží XXVIII. ročníka športových hier pacientov NRC. Súťaže sa začali slalomom vozičkárov. Podujatie ukončí v piatok finále Ligy vozičkárov v stolnom tenise. Na programe je takmer 20 disciplín.

Ako povedal predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš, na mieste sú aj niekoľkí paralympionici, ktorí sa aktívne pripravujú na Letné paralympijské hry v Rio de Janeiro. V Kováčovej predstavili aj maskota Slovenského paralympijského družstva, ktorým je papagáj, vytvorený podľa námetu žiaka Špeciálnej základnej školy v Spišskom Štiavniku Dávida Žiga.

Okrem množstva klientov NRC možno na športovej ploche v susedstve centra vidieť aj viacero stánkov výrobcov vozíkov, rehabilitačných zariadení či združení na pomoc hendikepovaným.

Vo štvrtok popoludní sa uskutoční aj jazda okolo areálu na nemotorových kolieskových prostriedkoch v rámci kampane Na kolesách proti rakovine a vystúpi aj spevák Peter Cmorik. V piatok sa účastníkom s akordeónovou šou predstaví Michal Červienka. Ešte pred poludním vyhlásia výsledky a ocenia víťazov.

Športové hry pacientov NRC sa konajú od samotného vzniku centra v roku 1987. Za ten čas tam odliečili desaťtisíce pacientov.

Čítajte tiež:

Vo Zvolene bude poriadne horúco: Námestie obsadia hasiči z celého Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM