Jakub Forgács Správy

Turistická sezóna vo Zvolene sa vyrovnala tej spred pandémie: Ktoré ATRAKCIE lákali NAJVIAC?

Novinkou tohtoročnej sezóny bolo sprístupnenie prvej časti digitálnej prezentácie histórie Zvolena v priestoroch Starej radnice.

Ilustračný obrázok k článku Turistická sezóna vo Zvolene sa vyrovnala tej spred pandémie: Ktoré ATRAKCIE lákali NAJVIAC?
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Tohtoročná letná turistická sezóna vo Zvolene sa vyrovnala tej spred pandémie nového koronavírusu. TASR to potvrdil hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že okrem kultúrnych či športových podujatí návštevníci tradične uprednostňovali pamiatky ako Pustý hrad a Zvolenský zámok.

Výrazná návštevnosť

Ako uviedol, miestne informačné centrum navštívilo takmer 3-tisíc ľudí. „Pochopiteľne, sú to len turisti, ktorí sa zastavili v jeho priestoroch, celkovo ich bolo omnoho viac,“ objasnil. „Počas pandémie bola návštevnosť nášho mesta utlmená, situácia v turizme bola rovnaká ako v iných regiónoch,“ spresnil.

Dodal, že výraznú návštevnosť zaznamenala samospráva napríklad počas posledného májového víkendu. Počas neho mesto oslávilo 780. výročie obnovenia mestských práv. Vyhľadávané sú podľa hovorcu aj Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene a kostolík v Zolnej. „Obľúbenou atrakciou naďalej ostáva návšteva veže katolíckeho kostola spolu s výkladom, kroky návštevníkov smerovali aj do arboréta Borová hora,“ podotkol. Spomenul, že zvýšený záujem zaznamenali o Židovský cintorín a blízky Park ušľachtilých duší.

Podľa Svatušku novinkou tohtoročnej sezóny bolo sprístupnenie prvej časti digitálnej prezentácie histórie Zvolena v priestoroch Starej radnice. „Funguje aj naďalej, návštevníci môžu svoj záujem o prehliadku avizovať priamo v našom informačnom centre,“ informoval.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
V OBRAZOCH: Zvolenská veža je od začiatku júla prístupná pre verejnosť
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM