Správy

Tradičný jesenný JARMOK je tu: Môžeme počítať s približne 200 stánkami, láka Maňka

Návštevníkov čaká počas dvoch septembrových dní zábava. Sprievodnou aktivitou v rámci jarmoku bude vystúpenie hudobnej skupiny a chýbať nebudú ani kolotoče.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný jesenný JARMOK je tu: Môžeme počítať s približne 200 stánkami, láka Maňka
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na námestí vo Zvolene sa v piatok v náhradnom termíne začína tradičný jesenný jarmok. Pôvodne malo byť kultúrne podujatie minulý týždeň, pre nepriaznivé predpovede počasia ho však samospráva posunula. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že akcia bude do soboty (21. 9.).

Stovky stánkov

Primátor Zvolena Vladimír Maňka uviedol, že 30 predajcov pre zmenu termínu odrieklo účasť, podarilo sa však získať 40 nových. „Celkovo môžeme počítať s približne 200 stánkami. Aj počasie má byť priaznivé,“ zhrnul.

Počas akcie sú na námestí dopravné obmedzenia. Vylúčenie dopravy z Námestia SNP je v úseku od Kostola svätej Alžbety po Študentskú ulicu. Ďalej to je z Námestia slobody v úseku od budovy mestského úradu po Námestie SNP. Obmedzenia sú v piatok od 5.00 hod. do soboty do 24.00 hod. Mesto pripomína, že obchádzkové trasy sú vyznačené dopravnými značkami. Dopravu vrátane mestskej hromadnej dopravy presmerovali na Ulicu Milana Rastislava Štefánika.

S koncertom aj kolotočmi

Návštevníkov čaká počas dvoch septembrových dní zábava na námestí do 23.00 hod. Sprievodnou aktivitou v rámci jarmoku bude vystúpenie hudobnej skupiny, kolotoče nájdu záujemcovia v Hlbinách.

Krízový štáb zvolal primátor minulý týždeň na základe výstrahy meteorológov pre piatok a sobotu (13. – 14. 9.). „Rozhodnutie o preložení jarmoku nebolo jednoduché. Vieme, že je obľúbeným podujatím Zvolenčanov, rozhodli sa preto nezrušiť ho úplne a presunúť ho,“ vysvetlil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM