Správy

Testovanie v Continental Zvolen nebude: Koľkí zamestnanci boli pozitívni po 1. kole?

Po prvom celoplošnom testovaní na nový koronavírus nie je podľa hovorkyne výroba vo fabrike ohrozená, nakazených je málo zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Continental Zvolen nebude: Koľkí zamestnanci boli pozitívni po 1. kole?
4
Galéria
Zdroj: TASR

Spoločnosť Continental vo Zvolene nebude zamestnancov testovať na ochorenie COVID-19 vo svojich priestoroch ani počas druhého kola. „Nerobíme to plošne ani druhýkrát. Po prvom kole boli pozitívni štyria zamestnanci. Firma odporúča svojim ľuďom účasť na celoplošnom testovaní na odberných miestach v mieste ich bydliska,“ povedala v piatok hovorkyňa spoločnosti Kristína Kavická.

Spontánne kontroly

Po prvom celoplošnom testovaní na nový koronavírus nie je podľa nej výroba vo fabrike ohrozená, nakazených je málo zamestnancov. Medzi tými, ktorí sú v práci, robia spontánne kontroly.

„Nemali sme zatiaľ problém, všetko je v poriadku. Zatiaľ sme nezaznamenali situáciu, že by zamestnanec nemal pri sebe certifikát. Nekontrolujeme plošne pri vstupnej bráne, dôverujeme ľuďom, že túto situáciu berú vážne a zodpovedne,“ spomenula.

„Robili sme si prieskum o tom, koľko zamestnancov sa nechce ísť dať testovať na ochorenie COVID-19. V tomto máme prehľad,“ uviedla hovorkyňa s tým, že títo ľudia majú v ďalších dňoch ospravedlnené neplatené voľno.

Približne 1 100 zamestnancov

Continental vo Zvolene zamestnáva približne 1 100 zamestnancov, z toho približne 450 je administratívnych pracovníkov. „Niektorí z týchto pracovníkov dlhodobo pracujú z domu, niektorí občas. Denne je ich približne 200, firma ich v tom podporuje, pretože v spoločných priestoroch fabriky je tak menej ľudí,“ dodala Kavická s tým, že sú výrobný podnik a tímy sú tak rozdelené na zmeny a služby.

Druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 sa má konať 7. a 8. novembra v okresoch, kde bol počet pozitívnych prípadov vyšší ako 0,7 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Continental Zvolen
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM