Stanislav Černák Správy

Riaditeľka osemročného gymnázia Iveta Vidová: Prvý rozhovor po zrušení školy!

Jednému zo zvolenských gymnázií odzvonilo. Krajskí poslanci zrušili Gymnázium Mateja Bela na Okružnej ulici. Bezprostredne po tomto zásadnom rozhodnutí, sme vyspovedali jeho riaditeľku Ivetu Vidovú.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka osemročného gymnázia Iveta Vidová: Prvý rozhovor po zrušení školy!

Z každej strany sa na nás valia informácie o nedostatku peňazí. Je to smutné, ale žiaľ pravdivé. Financie chýbajú aj v rezorte školstva. Poslanci BBSK včera odsúhlasili uzatvorenie 3 stredných škôl, medzi nimi je aj Gymnázium Mateja Bela na Okružnej ulici vo Zvolene, známe aj ako 8-ročné gymnázium. Brány tejto školy sa tak v ďalšom školskom roku už neotvoria…

Budú si po tomto zásadnom rozhodnutí krajských poslancov však musieť zvolenskí študenti hľadať novú školu? Tento problém našťastie dievčatám a chlapcom zo známej školy na Lipovci nehrozí a všetci automaticky prejdú na ďalšie zvolenské gymnázium. „Žiaci sa všetci automaticky presúvajú na Gymnázium Ľudovíta Štúra. Rodičia sú o tom oboznámení, sú s tým stotožnení, preto aj Rada školy vyjadrila súhlasné stanovisko, pretože na Gymnáziu Ľ. Štúra bude zabezpečený kvalitnejší vyučovací proces,“ povedala riaditeľka gymnázia na Okružnej ulici Iveta Vidová.

Rozhodnutie o zániku však neprišlo pre to, že by Gymnázium na sídlisku Lipovec nemalo dobrých učiteľov. Rozhodovali cifry a tie hovorili v neprospech známej zvolenskej školy. „Máme síce plne kvalifikovaných pedagógov, ale na budúci rok by sme mali iba 105 študentov a pri tomto počte žiakov, neviem zabezpečiť všetky aprobácie a takisto neviem zabezpečiť delené hodiny pre maturantov, keďže ich je málo. Taktiež neviem zabezpečiť pre každého maturanta ten voliteľný predmet, ktorý si vybral,“ vysvetlila Vidová.

Ako ďalej prezradila riaditeľka, tak spojenie práve s Gymnáziom Ľudovíta Štúra bude prospešné najmä pre ich študentov, ktorí sú najdôležitejší. „Práve v spolupráci s Gymnáziom Ľ. Štúra a s tým, že triedy sa v maturitných ročníkoch budú kumulovať na voliteľných predmetoch, sa zabezpečí vlastne to, že aj žiakom vyjdeme v ústrety, a to vzdelanie budú mať také, aké si zaslúžia,“ doplnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM