Jakub Forgács Správy

Rastú ako huby po daždi. V obciach pri Zvolene pribudli desiatky rodinných domov

Otázka bývania trápi aj mnohých Zvolenčanov. Iba pár kilometrov od mesta však v poslednom roku dostali mnoho príležitostí.

Ilustračný obrázok k článku Rastú ako huby po daždi. V obciach pri Zvolene pribudli desiatky rodinných domov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Až 24 nových rodinných domov bolo vlani skolaudovaných v obci Lukavica v okrese Zvolen. Individuálna bytová výstavba v dedine tak za uplynulých päť rokov zvýšila aj počet obyvateľov, a to až o tretinu.

„Nie je to tak dávno, čo sme mali len okolo 150 občanov s trvalým pobytom, dnes ich evidujeme už 230,“ povedal starosta Róbert Kíšik. Pritom ďalších niekoľko rodinných domov by malo v tejto obci pribudnúť aj v tomto roku.

Výstavba rodinných domov zažíva rozmach aj v neďalekej Veľkej Lúke. Tam minulý rok podľa údajov Štatistického úradu SR pribudlo ďalších 22 rodinných domov a počet obyvateľov tak už prekročil číslo 500.

Zvyšujúci sa počet obyvateľov bol aj jedným z dôvodov na prístavbu materskej školy, ktorú odovzdali do užívania začiatkom tohto roku. Ako sa píše na webovej stránke obce, na jej stavbu získali 71 000 eur z ministerstva školstva SR a 99 000 eur prispeli z vlastného rozpočtu.

Foto: ilustračné

Byty, bývanie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM