Správy

Prezidenta si volia aj vo zvolenskej nemocnici: Myslelo sa na PACIENTOV aj ZAMESTNANCOV

Pacientov vopred informovali, že po vybavení volebného preukazu si cez víkend budú môcť uplatniť svoje volebné právo.

Ilustračný obrázok k článku Prezidenta si volia aj vo zvolenskej nemocnici: Myslelo sa na PACIENTOV aj ZAMESTNANCOV
Zdroj: TASR

Počas sobotných (23. 3.) prezidentských volieb sa chystajú voliť aj hospitalizovaní pacienti vo zvolenskej nemocnici. TASR informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú patrí nemocnica vo Zvolene.

Pacientov informovali

Dodala, že pacientov vopred informovali, že po vybavení volebného preukazu si cez víkend budú môcť uplatniť svoje volebné právo. „Zabezpečená je urna, s ktorou za nimi prídu zamestnanci nemocnice a členovia volebnej komisie k lôžku,“ objasnila. Dodala, že vedenie nemocnice vyšlo v ústrety aj zamestnancom. V priestoroch oddelenia jednodňovej zdravotnej starostlivosti pre nich podľa hovorkyne zriadilo volebnú miestnosť.

O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dalo pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať len do piatka. Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený a len spolu s občianskym preukazom. S hlasovacím preukazom môže volič hlasovať kdekoľvek na Slovensku. Volebné miestnosti budú v sobotu otvorené od 7.00 h do 22.00 hod.

Bezproblémové voľby

Prezidentské voľby 2024 sa začali o 7.00 hod. vo všetkých obvodoch spadajúcich pod okres Zvolen. Pre TASR to v sobotu ráno uviedol predseda okresnej volebnej komisie vo Zvolene Slavomír Hanuska.

Dodal, že pri otváraní volebných miestností vo Zvolene, v Detve a Krupine nezaznamenali žiadne problémy. Volebné miestnosti vo Zvolene sú zriadené väčšinou v priestoroch základných a materských škôl, v obciach je to v kluboch dôchodcov alebo kultúrnych domoch. Na prezidentské voľby je vo Zvolene pripravených 38 volebných miestností, v ktorých bude takmer 400 členov volebných komisií. V Detve avizovali 15 volebných miestností, v ktorých bude 110 členov volebných komisií.

Slováci si v sobotu volia prezidenta. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojuje deväť kandidátov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 hod. Pre voličov je spustená aj infolinka 02/4859 2317 a 02/4859 2312.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilusrtračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM