Správy

Prevoz bábätiek bude bezpečnejší. Zvolenská nemocnica dostala nové novorodenecké lôžka

Dar využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode. Vozíky sú polohovacie a priestranné.

Ilustračný obrázok k článku Prevoz bábätiek bude bezpečnejší. Zvolenská nemocnica dostala nové novorodenecké lôžka
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Novorodenecké oddelenie zvolenskej nemocnice bolo v týchto dňoch obdarované novými detskými lôžkami. Prevoz novorodencov bude v nemocnici výrazne pohodlnejší, ale taktiež najmä bezpečnejší. Informovala o tom Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa AGEL SK.

Dar využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode. Vozíky sú polohovacie a dostatočne priestranné. „Pri príležitosti 20. výročia vzniku našej spoločnosti sme sa rozhodli obdarovať nemocnicu vo Zvolene a zaželať šťastnú cestu s novorodeneckými vozíkmi detičkám, mamičkám aj sestričkám. Spolu s výrobcom sme sa podieľali na dodaní vozíkov v hodnote v celkovej hodnote 3-tisíc eur,“ uviedla Eleonóra Čiliaková, zástupkyňa spoločnosti Portis, ktorá prišla odovzdať dar.

„Prepravné lôžka sú bezpečné a vytvárajú pohodlie pre deti a ich využitie ocení aj nemocničný personál. Za dodanie ďakujeme za naše zdravotnícke zariadenie, a tiež v mene našich malých klientov,“ povedala námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Jana Zdechovanová a dodala: „Je chvályhodné, že niekto myslí aj na bezpečie najmenších.“

"Okrem prevozu je možné detičky v nich vyšetrovať a v prípade potreby aj prebaľovať. Sú dostatočne stabilné a zároveň polohovacie, čo je veľká výhoda pri manipulácii s novorodencami,“ doplnila MUDr. Katarína Golianová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM