Stanislav Černák Rôzne

Predávajúci na trhoch vo Zvolene hromžia na počasie aj návštevnosť: Niektorí sa už balia!

Aj keď sa to podľa aktuálneho počasia nezdá, Veľká noc je tu. Vo Zvolene prebiehajú od stredy trhy, ktorým počasie však veľmi zatiaľ nepraje. Boli sme sa pozrieť, ako to na námestí vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Predávajúci na trhoch vo Zvolene hromžia na počasie aj návštevnosť: Niektorí sa už balia!
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Pustým hradom prebiehajú od stredajšieho rána obľúbené Veľkonočné trhy. Mali by trvať do štvrtkového večera. Z kalendára sa na nás vyškiera dátum 1. apríl a doslova si počasie počas stredy z nás strieľa. Chvíľami svieti slnko, potom sa jasná obloha zatiahne a sneží. Popri tom znepríjemňuje život predávajúcim i návštevníkom trhov nepríjemný, ba doslova až neznesiteľný nárazový vietor.

Nepraje počasie

V čase našej návštevy na Veľkonočných trhoch by sa dalo povedať, že zvolenské námestie zívalo prázdnotou. Samozrejme, nie úplne doslova. Hlavná časť trhov je rozložená na pešej zóne námestia, tam sa potuľovali návštevníci trhov, no bolo ich výrazne menej ako po minulé roky. Na priľahlých cestách, vedľa evanjelického kostola a na ceste pred katolíckym kostolom boli uličky doslova vyľudnené. Teda, až na mrznúcich predávajúcich.

Pravidelný návštevník Veľkonočných trhov vo Zvolene si musel všimnúť, že oproti minulým rokom je aj oveľa menej stánkov. Zrejme si to viacerí predávajúci rozmysleli podľa vývoja počasia. Podľa informácií od Karola Boceka zo zvolenskej radnice, ktoré nám poskytol dávnejšie, evidovali totiž na Mestskom úrade približne 200 žiadostí.

Ľudí je pramálo, niektorí predávajúci balia

„V tomto počasí tu stáť je za trest. Ľudí je pramálo, ale ani sa im nečudujem,“ povedal popod nos jeden z predávajúcich. Počasie neprialo trhom ani pred dvoma rokmi, no vtedy sa ľudia zdržiavali aspoň pri stánkoch s občerstvením. Počas našej návštevy inokedy zaplnené miesto ľuďmi, bolo taktiež takmer prázdne. „Je to bieda,“ utrúsil predavač stojaci za dobre voňajúcimi dobrotami.

Niektorí stánkari dokonca začali baliť svoj tovar ešte počas dňa. „Nemá to tu zmysel. Ľudí je málo, zajtra uvidím, či ešte vôbec prídem,“ dodal baliaci sa predavač.

Zvolenčania a trhy

A čo hovoria na tohtoročné trhy, niektorí Zvolenčania? Väčšina z potuľujúcich sa ľudí sa zhodla na tom, že počasie je najväčším problémom. „Trhy mám veľmi rada, ale nestíham sa veľmi zastavovať čo majú. Mám svoje povinnosti a najmä v tomto počasí sa mi nechce dôkladne prezerať tovar. Narýchlo prechádzam pomedzi stánky a nejak som si nevšimla moju obľúbenú vatu,“ prezradila nám ponáhľajúca sa Zvolenčanka Jana.

„Mne sa zdajú zvolenské trhy dosť slabé. Chodievam do Lučenca, tam je to oveľa lepšie zorganizované. Aj atmosféra je omnoho lepšia. Bola som na Veľkonočných trhoch tam aj teraz a oveľa lepšie som sa tam cítila. A ani k Lučenčanom nebolo počasie príliš zhovievavé,“ pridala svoj názor Lívia (25).

Takto to vyzeralo na Veľkonočných trhoch vo Zvolene
3
Galéria
Veľkonočné trhy vo Zvolene: Ľudí je pramálo
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM