Jakub Forgács Krimi

Policajti VARUJÚ pred trendom v Banskobystrickom kraji: Zbytočne riskujete mastnú POKUTU

Vodiči vedia poľahky predísť vysokým sankciám, ktoré im hrozia v správnom alebo rozkaznom konaní. Ako treba postupovať pri ťukanci?

Ilustračný obrázok k článku Policajti VARUJÚ pred trendom v Banskobystrickom kraji: Zbytočne riskujete mastnú POKUTU
5
Galéria

Polícia vo Zvolene eviduje za minulý rok zvýšený počet dopravných nehôd s neznámym páchateľom, kedy vinník odišiel z miesta bez splnenia si povinnosti účastníka. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Jednoduché riešenie

„V roku 2022 bolo v okresoch Zvolen, Detva a Krupina zaevidovaných 136 takýchto dopravných nehôd a podobný trend pokračuje aj v tomto roku,“ uviedli muži zákona.

Vo väčšine prípadov sa jedná len o malé „ťukance“ na parkoviskách, prípadne poškodenie plotov, lámp alebo zábradlí, ktoré je možné štandardne riešiť len medzi samotnými účastníkmi cez povinné zmluvné poistenie tzv. PZP. „V prípade privolania polície, keď je skutok zadokumentovaný ako škodová udalosť, hrozí maximálna sankcia 50 eur,“ spomenuli muži zákona.

Riskujete problémy

„V prípade, že vodič z miesta odíde a neupovedomí majiteľa poškodeného auta, takáto udalosť je zadokumentovaná a riešená ako dopravná nehoda, začo hrozí pokuta od 200 do tisíc eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na päť rokov,“ pokračovali policajti.

Dopravná polícia preto apeluje na vodičov, ktorí spôsobia škodu na inom vozidle, aby zotrvali na mieste a upovedomili o spôsobenej škode majiteľa, prípadne aby sami zavolali políciu, ktorá upovedomí majiteľa vozidla a vec zadokumentuje ako škodovú udalosť. Vodiči tak predídu prípadným vysokým sankciám, ktoré im hrozia v správnom alebo rozkaznom konaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ťuknuté autá na parkovisku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM