Správy

Ostré slová premiéra Pellegriniho: Mesto Sliač donekonečna spochybňuje trasovanie

V súvislosti s napojením južnej strany stredného Slovenska s východom premiér upozornil, že nebude tolerovať správanie sa niektorých samospráv. Poukázal na obchvat Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Ostré slová premiéra Pellegriniho: Mesto Sliač donekonečna spochybňuje trasovanie
2
Galéria
Zdroj: TASR

Vláda Slovenskej republiky bude mať každé tri mesiace ako bod programu rokovania aktuálnu informáciu o stave výstavby rýchlostných ciest, diaľnic a ciest prvej triedy na Slovensku. Zároveň bude do konca júna vypísaná súťaž na projektovú dokumentáciu obchvatu Krupiny. Po stretnutí so zástupcami Iniciatívy stredné Slovensko o tom v stredu v Banskej Bystrici informoval predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Ostrá kritika Sliača

V súvislosti s napojením južnej strany stredného Slovenska s východom premiér upozornil, že nebude tolerovať správanie sa niektorých samospráv.

„Mesto Sliač donekonečna spochybňuje trasovanie. Jeden primátor si vymyslel, že on si to tam neželá a celý obchvat má ísť radšej estakádami na betónových pilieroch cez celý Zvolen, čo je úplne nelogické a trikrát také drahé,“ skonštatoval Pellegrini. Vláda podľa jeho slov jasne trvá na severnom obchvate.

Prísľub pre Bystricu

V blízkom období by sa mali opätovne preskúmať aj možnosti dokončenia osem kilometrov dlhého úseku cesty do Slovenskej Ľupče. Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko po rokovaní vyjadril potešenie, že predseda vlády prišiel s novým formátom komunikácie.

„Hovorili sme veľmi konkrétne – každý primátor o svojich problémoch v meste. Zástupca našej iniciatívy má možnosť na zasadnutí vlády komunikovať a konfrontovať vykonanú projektovú prípravu. Dostali sme aj prísľub, že na jeseň by sa mala riešiť križovatka výjazdu do Šalkovej,“ informoval Nosko s tým, že riaditeľ NDS prisľúbil aj aktualizáciu všetkých zámerov a procesov, ktoré sú pripravené na trase severojužného prepojenia Slovenska.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Iniciatíva stredné Slovensko sa stretla s premiérom
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM