Správy

Odzvoní veľkému projektu na Barinách? Zvolen má iné plány, týkajú sa PLAVÁRNE

Podľa dôvodovej správy je plaváreň v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave. Pripomína, že kapacitne nestačí pre verejné plávanie a pre činnosť športových klubov v meste.

Ilustračný obrázok k článku Odzvoní veľkému projektu na Barinách? Zvolen má iné plány, týkajú sa PLAVÁRNE
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mesto Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň, rozšíriť ju chce o ďalší bazén. Vyplýva to z informačného materiálu, ktorý predkladá mestským poslancom na júnové rokovanie zastupiteľstva.

Za vyše pol milióna

Ako ďalej uvádza, samospráva plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na rekonštrukciu a prístavbu svojej plavárne. Výsledkom má byť uzavretie zmluvy na vypracovanie projektovej dokumentácie. Predpokladaná hodnota zákazky je 517 500 eur bez DPH.

Materiál zdôrazňuje, že v existujúcom objekte by chceli prebudovať existujúci 25-metrový bazén na detský a rekreačný. Pribudnúť by mal aj tobogan s bazénom, sauny i priestor pre odpočinok. V prístavbe by mal byť 25-metrový bazén s desiatimi plaveckými dráhami a hľadisko pre divákov. Súčasťou má byť aj vonkajší rekreačný priestor na leto.

Viac o predkladanom návrhu ako aj plánoch s výstavbou zvolenského plaveckého centra s letným kúpaliskom a novou plavárňou v lokalite Bariny, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM