Správy

Nová výzdoba aj kúpeľňa. Detské oddelenie vo zvolenskej nemocnici prešlo veľkou premenou

Kompletnej rekonštrukcie sa dočkala kúpeľňa, pribudol nový sprchovací kút, realizovala sa výmena sanity a inštalovaná bola aj nová kuchynská linka. To však zďaleka nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Nová výzdoba aj kúpeľňa. Detské oddelenie vo zvolenskej nemocnici prešlo veľkou premenou
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen zrevitalizovala v uplynulých týždňoch svoje detské oddelenie. Rekonštrukcia si vyžiadala takmer 45 000 eur, pričom zlepšila komfort pre malých pacientov a tiež kvalitu poskytovaných služieb.

Kompletnej rekonštrukcie sa dočkala kúpeľňa, pribudol nový sprchovací kút, realizovala sa výmena sanity, bezpečnostných zábran okolo radiátorov a na prípravu jedál a nápojov pre najmenších pacientov bola inštalovaná nová kuchynská linka.

"Špeciálne pre malých pacientov bola zrealizovaná výzdoba na stene pri vstupe na oddelenie. Deťom sme sa snažili spríjemniť pobyt aj maľbami s detskými motívmi priamo na izbách, kde ležia. Realizuje ich vyštudovaná dizajnérka a zároveň naša vychovávateľka základnej školy, ktorú máme priamo v detskom pavilóne,“ uviedla primárka detského oddelenia Zuzana Krčíková.

Na detskom oddelení Nemocnice Zvolen bolo vlani hospitalizovaných takmer 1100 pacientov. "Oddelenie má 17 lôžok. Liečebnú a diagnostickú starostlivosť poskytujeme deťom s ochoreniami dýchacích ciest, zažívacieho traktu, močových ciest, neurologickými, endokrinologickými aj niektorými infekčnými ochoreniami“, priblížila Krčíková.

Oddelenie sa delí na oddelenie dojčiat a batoliat (do troch rokov) a oddelenie veľkých detí (od troch do 19 rokov). Súčasťou oddelenia je šesť nadštandardných lôžok pre matky s deťmi. Na oddelení pôsobí materská a základná škola.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Revitalizácia Detského oddelenia v Nemocnici Zvolen
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM