Jakub Forgács Správy

Niektorí Zvolenčania môžu mať nečakanú návštevu: Zaujímať sa bude o vaše financie

Na dvere príbytku môžu zaklopať aj vám. Pôjde o ľudí zo Štatistického úradu Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí Zvolenčania môžu mať nečakanú návštevu: Zaujímať sa bude o vaše financie
Zdroj: Martin Károly

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2021 (EU SILC 2005 – 2021). Listom na webe Mesta Zvolen o tom informuje Zlata Jakubovie, generálna riaditeľka sekcie Štatistického úradu v Banskej Bystrici.

Aj vo Zvolene

„Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie. To umožňuje z dlhodobého hradiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie,“ uviedla.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2022 vybraných 436 samospráv, medzi nimi aj Zvolen. Do zisťovania je zaradených viac ako 7-tisíc domácností a uskutoční sa od 4. februára do 22. júla 2022.

Viac o tom, ako zisťovanie bude prebiehať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM