Tlačové správy

Nádejou malej bojovníčky s nádorom na mozgu je bioliečba. Poisťovňa ju však neprepláca

Má šesť rokov a už päť svojho krátkeho života bojuje s nádorom v hlave. Nádejou pre malú bojovníčku Lianku je bioliečba, ktorú dievčatku odporúča onkológ, poisťovňa ju však neprepláca.

Ilustračný obrázok k článku Nádejou malej bojovníčky s nádorom na mozgu je bioliečba. Poisťovňa ju však neprepláca
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Zaplatiť liečbu je pre rodinu finančne náročné, pre pomoc preto vytvorila výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk.

Celý svet sa rodine zrútil, keď mala Lianka rok. Lekári jej vtedy diagnostikovali nádor na mozgu. Dnes má šesť, za sebou mnohé pobyty v nemocnici, náročnú chemoterapiu a boj o život. Nádejou a liečbou, ktorá jej zaberá, je bioliečba.

„Keď našej malej Lianke diagnostikovali zhubný nádor mozgu, a ocitli sme sa na onkológii, netušili sme, čo nás čaká,“ približuje Laura, mama malej bojovníčky. „Po dvoch týždňoch na onkológii začal pre Lianku ťažký boj o život. Lianka dostala v nemocnici silné krvácanie do mozgu, ochrnula na polovicu tela a o pár dní ju čakal transport vrtuľníkom do pražskej nemocnici Motol, kde absolvovala náročnú 8– hodinovú biopsiu mozgu, po ktorej prišla o zrak, a ktorú takmer neprežila.“

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Po tejto náročnej biopsii a redukcii tumoru, začal však nádor ďalej rásť, mal takmer osem centimetrov. Lianka musela dostať ihneď chemoterapiu, ktorá trvala 2,5 roka, až kým sa nepodarilo zastaviť rast nádoru. Medzitým bojovala o život, s otravou krvi, s infekciou z katétra, ktorý mala zavedený v tele, cez ktorý dostávala chemoterapiu.

Teraz je Lianka už konečne po chemoterapii doma s rodinou, no, žiaľ, po magnetickej rezonancii jej opäť začal rásť nádor.

„Onkológ nám odporučil liečbu s podávaním lieku Mekenist, ktorú nám zdravotná poisťovňa odmietla preplatiť z dôvodu nekategorizovaného lieku,“ vysvetľuje mama Lianky. „Po vyskúšaní tejto bioliečby sme ostali ohromení, ako jej pomáha, každou kontrolou MRi sa nádor stále zmenšuje a Lianka sa cíti oveľa lepšie. Veľmi chceme, aby Lianka už netrpela a mala túto bioliečbu, ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla, ale ktorá jej veľmi pomáha."

Rodina preto založila výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk a za každú podporu pre malú bojovníčku ďakuje.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM