Stanislav Černák Rôzne

Mesto chce vytvoriť novú tradíciu: Stromčeky vo Zvolene vyzdobili množstvom nádherných kraslíc

Zvolenčania priniesli na veľkonočné stromčeky takmer 300 kraslíc. Mesto chce vytvoriť novú tradíciu, ktorá prispeje k veľkonočnej atmosfére.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce vytvoriť novú tradíciu: Stromčeky vo Zvolene vyzdobili množstvom nádherných kraslíc
Zdroj: TASR

Takmer 300 ozdobených veľkonočných vajíčok priniesli za niekoľko dní do zvolenského informačného centra žiaci a učitelia tamojších základných a materských škôl. Zapojili sa tak do výzvy mestského úradu, vyzdobiť ručne vyrobenými ozdobami veľkonočný strom.

„Stromček sme chceli pôvodne vyzdobiť na námestí vo Zvolene, počasie týchto dní nám však neprialo a tak sme nakoniec postavili nie jeden, ale hneď dva stromčeky vo foyeri mestského úradu,“ povedala pracovníčka referátu kultúry Silvia Benková.

Najviac kraslíc priniesli deti z materských škôl. Svojimi výtvormi prispeli aj dve základné školy a tiež centrum voľného času a klub dôchodcov.

Mesto chce týmto vytvoriť novú tradíciu a prispieť tak k veľkonočnej atmosfére. Najlepšie práce a tiež triedu, ktorá priniesla najviac vajíčok, čakajú odmeny v podobe kreatívnych ozdôb a pomôcok.

Zvolenčania vyzdobili veľkonočné stromčeky množstvom kraslíc
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM