Správy

Kúpele Sliač hlásia POZITÍVNE správy: Počet nocujúcich hostí z roka na rok NARASTÁ

Cieľom do nového roka je zatraktívňovanie kúpeľného parku, rozširovanie portfólia služieb a pokračujúca príprava celkovej rekonštrukcie kúpeľov.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele Sliač hlásia POZITÍVNE správy: Počet nocujúcich hostí z roka na rok NARASTÁ
13
Galéria
Zdroj: Kúpele Sliač

Kúpele Sliač vo Zvolenskom okrese mali vlani vyššiu návštevnosť kúpeľných hostí s prenocovaním ako rok predtým. Pre TASR to uviedol ich riaditeľ Martin Beňuch. Dodal, že v roku 2023 to bolo 6 388 ľudí, ktorí u nich strávili spolu 66 626 nocí. V roku 2022 zaznamenali 5 905 hostí a 56 708 prenocovaní v týchto štátnych kúpeľoch na strednom Slovensku.

Narastajúca návštevnosť

„Celkovo hodnotím uplynulý rok ako úspešný, aj čo sa týka obsadenia našich kapacít,“ informoval s tým, že letná sezóna bola podľa neho dobrá. V číslach predstavovala priemerne osem až 8 500 prenocovaní mesačne v Kúpeľnom hoteli Palace. Ten v súčasnosti funguje ako jediné ubytovacie zariadenie v areáli. „Tento fakt zároveň vytvára našej maximálnej lôžkovej kapacite, v porovnaní s inými kúpeľnými zariadeniami, značné limity,“ priblížil.

Riaditeľ spomenul, že z roka na rok narastá aj návštevnosť kúpeľného parku. „Je to najmä počas víkendov alebo organizovania kultúrnych a spoločenských podujatí,“ poznamenal. Podľa neho sa to prejavilo aj na návštevnosti všetkých gastronomických prevádzok v areáli, ako aj letného kúpaliska. Priblížil, že cieľom do nového roka je zatraktívňovanie kúpeľného parku, rozširovanie portfólia služieb a pokračujúca príprava celkovej rekonštrukcie kúpeľov.

Kúpele Sliač sú vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Špecializujú sa však aj na liečbu viacerých zdravotných komplikácií. Sú to napríklad indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj postcovidového syndrómu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kúpele Sliač
13
Galéria
Zdroj: TASR
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM