Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Zvolenská Európa reaguje, zaviedla niekoľko opatrení

Zvýšená frekvencia dezinfekcie aj antibakteriálne prostriedky. Prijaté opatrenia vo Zvolenskej Európe reagujú na súčasný stav v súvislosti s koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zvolenská Európa reaguje, zaviedla niekoľko opatrení
23
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s aktuálnou situáciou týkajúcou sa vírusu COVID 19 sme pristúpili k viacerým opatreniam týkajúcich sa zvýšenia informovanosti návštevníkov, dezinfekcie a hygieny v nákupnom centre. Pre spravodajský portál Dnes 24 to povedala Petra Pálková, asistentka riaditeľa Zvolenskej Európy.

„Zvyšujeme povedomie o správnej hygiene rúk zavedením informačných nálepiek na toaletách, umiestnením informačných letákov pre návštevníkov centra s odporúčaniami Úradu verejného zdravotníctva SR ako je možné znížiť riziko nákazy koronavírusom,“ vymenovala.

„V spoločných priestoroch centra sme zvýšili frekvenciu dezinfekcie miest častého dotyku, nad rámec bežnej každodennej hygienickej ako sú madlá, plochy kľučiek, zábradlia, výťahové tlačidlá, a pod. Všetky používané čistiace prostriedky majú antibakteriálne a antivírové účinky,“ uviedla Pálková so slovami, že na toaletách boli odstavené z prevádzky sušiče rúk, sú nahradené jednorazovými papierovými utierkami.

„Do odvolania sme zrušili všetky plánované akcie a podujatia. Zároveň sme vyzvali prostredníctvom mailu všetkým nájomcov k prispeniu preventívnych opatrení tým, aby v ich prevádzkach pravidelne viac krát denne dezinfikovali pulty, madlá, kľučky /na predajni, na skúšobných kabínkach/, rúčky nákupných vozíkov a iné dotykové plochy a predmety ktorých sa zákazníci často dotýkajú,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM