Správy

Kino na Sliači prešlo premenou na spoločenskú sálu: Otvorí sa oslavou MDŽ

V rámci zrealizovaných prác sa okrem iného odstránila šikmá podlaha a sedadlá, postavil sa nový vstup a upravil vstupný priestor.

Ilustračný obrázok k článku Kino na Sliači prešlo premenou na spoločenskú sálu: Otvorí sa oslavou MDŽ
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V Sliači v okrese Zvolen v piatok (4. 3.) otvoria zrekonštruovanú sálu kina Hron, na ktorú získalo mesto ešte v roku 2019 dotáciu 300-tisíc eur z Úradu vlády SR. Zároveň sa v obnovenom objekte uskutoční mestská oslava sviatku Medzinárodného dňa žien. Pre TASR to uviedla primátorka Ľubica Balgová.

„Z dotácie sme doposiaľ minuli asi 260-tisíc eur. Zvyšnú sumu nám Úrad vlády SR z dôvodu pandémie ešte umožnil použiť do konca tohto roku na klimatizáciu a vzduchotechniku,“ priblížila primátorka.

V rámci zrealizovaných prác sa odstránila šikmá podlaha a sedadlá, postavil sa nový vstup a upravil vstupný priestor. „Taktiež sme odstránením obkladu stropu priznali pôvodné trámy a osadili aj nový luster a prerobili kúrenie,“ doplnila Balgová.

Pôvodný projekt na prestavbu kina na kultúrny dom pritom počítal so sumou až 1,2 milióna eur. „Vzhľadom na to, koľko peňazí sme nakoniec na projekt získali, sme sa rozhodli, že zmeníme aspoň funkciu sály, ktorá bola dodnes určená výlučne na premietanie filmov,“ uviedla ďalej Balgová. V objekte tak vznikol multifunkčný priestor určený na viacero kultúrnych žánrov a tiež na organizovanie konferencií a spoločenských podujatí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM