Jakub Forgács Správy

Fyzioterapeut o PROBLÉMOCH pacientov: S čím prichádzajú NAJČASTEJŠIE? FOTO

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie sa venuje pooperačným stavom i ochoreniam súčasnej doby.

Ilustračný obrázok k článku Fyzioterapeut o PROBLÉMOCH pacientov: S čím prichádzajú NAJČASTEJŠIE? FOTO
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Na fyziatricko-rehabilitačné oddelenie Nemocnice AGEL Zvolen prichádzajú pacienti s rôznymi problémami. „Najčastejšie sú to problémy pohybového aparátu a to po úrazoch, zlomeninách, po plánovaných operáciách, ale aj pri chronických bolestiach chrbtice či kĺbov. Venujeme sa tiež deťom s vrodenými vývinovými chybami, skoliózou či plochými nohami,“ približuje profil diagnóz Mgr. Kamil Gregáň, vedúci fyzioterapeut oddelenia, v rozhovore, ktorý médiám sprostredkovala hovorkyňa AGEL SK Jarmila Ševčíková.

Aj bez výmenného lístka

Veľmi častými pacientmi sú práve ľudia po operáciách. „U pooperačných pacientov najčastejšie rehabilitujeme stavy po trvalých endoprotézach kolien a bedrových kĺbov, stavy po artroskopiách, ale aj po operáciách platničiek. Okrem toho sa venujeme aj ženám po gynekologických operáciách a pôrodoch,“ opisuje Mgr. Gregáň.

Pacienti môžu prísť s výmenným lístkom od všeobecného lekára alebo špecialistu, pričom následne sú objednaní k lekárovi, ktorý im určí procedúry na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení. „Navštevujú nás však aj ľudia z vlastnej iniciatívy, ktorí si u nás môžu bez ordinácie lekára zakúpiť klasickú masáž, na ktorú sa stačí iba objednať,“ hovorí vedúci fyzioterapeut.

Viac o tom, aké novinky ponúka fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM