Správy

Desiatky dobrovoľníkov čistili okolie rieky Slatina. Tento druh odpadu dominoval

Do akcie sa tento rok podľa nej zapojili aj členovia iniciatívy Očami prírody zo Zvolena. Sú to mladí ľudia, ktorí z vlastného popudu začali čistiť krajinu.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky dobrovoľníkov čistili okolie rieky Slatina. Tento druh odpadu dominoval
3
Galéria
Zdroj: TASR

Viac ako 30 ľudí sa v sobotu zapojilo do už tradičného čistenia okolia rieky Slatina od odpadu. Združenie Slatinka organizuje túto akciu pri príležitosti Dňa vody.

„Tradičný májový termín sme posunuli výrazne dopredu, keďže vegetácia býva v máji už veľmi vysoká,“ povedala členka združenia Martina Paulíková.

Do akcie sa tento rok podľa nej zapojili aj členovia iniciatívy Očami prírody zo Zvolena. „Sú to mladí ľudia, ktorí z vlastného popudu začali čistiť krajinu,“ priblížila.

Brigádnici chcú vyčistiť obe strany rieky Slatina od ústia toku do Môťovskej priehrady až po dedinku Slatinka. Vyzbieraný odpad im pomôže odviezť Poľovné združenie Ľubica zo Zvolenskej Slatiny.

„Stále najviac odpadu predstavujú plastové fľaše. Sme preto za to, aby sa naplnil zámer ministerstva životného prostredia zálohovať tieto fľaše," konštatovala Paulíková. Odpad je však rôznorodý. Ľudia totiž do ústia Slatiny chodia piknikovať a zanechávajú tu množstvo drobného odpadu.

V dedinke Slatinka bol pre všetkých brigádnikov na obed pripravené občerstvenie. Popoludní sa vrátila skupina dobrovoľníkov do Zvolena po druhej strane rieky. Aj počas návratu čistili brehy rieky od odpadu.

V OBRAZOCH: Vyše 30 ľudí sa zapojilo do už tradičného čistenia okolia Slatiny
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM