Eva Drugdová Kultúra

Deň sídliska Západ odhalil lákadlá: Veľa športu, zásah hasičov aj zvolenské kapely

Na sídlisku Západ bude čoskoro rušno. Pri príležitosti osláv Dňa sídliska je pripravený bohatý program, z ktorého si vyberie každý. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Deň sídliska Západ odhalil lákadlá: Veľa športu, zásah hasičov aj zvolenské kapely
30
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Mestská časť Zvolen – Západ čoskoro poriadne ožije. Blíži sa totiž deviaty ročník podujatia Deň sídliska Západ. Čaká na vás program od skorého rána až do večera a na svoje si prídu všetky vekové kategórie. Stačí si len vybrať a prísť sa zabaviť na Námestie mládeže!

V znamení športu

Sobotné dopoludnie sa bude, ako minulý rok, niesť v znamení športu. V telocvični základnej školy sa uskutoční stolnotenisový turnaj a opustený nebude ani športový areál školy. Bude tam prebiehať streetbalový turnaj a odštartuje aj Beh sídliska Západ, ktorý sa pobeží po sedemkilometrovej trase okolo Hrona. Športovci si však musia privstať, keďže súťažiť sa začína už o deviatej hodine ráno.

V športovom areáli školy sa napoludnie môžete prichystať na dávku adrenalínu. Ukážky svojej práce a techniky vám predvedie Hasičský a záchranný zbor. Zaujme istotne nielen malých divákov, ale všetky vekové kategórie. Možno sa dočkáme aj autentického zásahu pri hasení ohňa.

Milovníci kultúrnych a hudobných podujatí sa majú tiež na čo tešiť. Bohatý program začína už o pol desiatej a predstaví sa v ňom spevácka skupina Seniori Hron, Vretienko a o zábavu sa postará aj Tanečná škola Zuzany Niščákovej. Deti istotne uvítajú predstavenie Divadla Zelienka Adonin Palác. Počas dopoludnia sú pre najmenších v átriu základnej školy prichystané tvorivé dielne, pričom za svoje výtvory sa možno dočkajú aj nejakej odmeny.

Hlavný program začína o 16>00 na hlavnom pódiu na Námestí mládeže. Vystúpi zvolenská kapela LUSK a ukážu sa aj hráči HKM Zvolen, ktorí strávia hodinku so svojimi fanúšikmi. Nasledovať bude Zvolenská kapela a Tanečno-športový Mix. No a zlatý klinec programu príde v podobe kapely Pacipacifik. Tešiť sa môžete aj na ďalšie sprievodné akcie ako maľovanie na tvár, tombola, jazda na koňoch, skákací hrad a zábavu pre deti zabezpečia animátori.

Pozrite si prehľadný program na sobotu 10. júna 2017:

Kultúra

9.30 Seniori Hron, Vretienko, Tanečná škola Zuzany Niščákovej
10.15 Slávnostné otvorenie
10.40 Divadlo Zelienka – Adonin Palác
10.30 – 13.00 Výtvarné dielnie – átrium ZŠ
12.30 Hasičský a záchranný zbor – športový areál

Šport

9.00 Stolnotenisový turnaj – telocvičňa ZŠ
9.00 Beh sídliska Západ – športový areál ZŠ
  Streetbalový turnaj

Hlavný program

16.00 L.U.S.K
16.45 Hodinka s hráčmi HKM Zvolen
18.00 Zvolenská kapela
19.00 Tanečno-športový Mix
21.00 Pacipacifik

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako to na sídlisku Západ žilo minulý rok!

Deň sídliska Západ
30
Galéria
Foto: Nicole Regecová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM