Stanislav Černák Rôzne

Deň otvorených dverí Ústavu ekológie lesa: Deti sa môžu na chvíľu stať ornitológmi alebo entomológmi

Prácu dendrológa pri poznávaní drevín či prácu botanika pri určovaní jednotlivých druhov lesných rastlín si môžu vyskúšať žiaci zvolenských základných škôl v rámci dnešného Dňa otvorených dverí v Ústave ekológie lesa (ÚEL) SAV vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí Ústavu ekológie lesa: Deti sa môžu na chvíľu stať ornitológmi alebo entomológmi
Zdroj: TASR

„Deti sa však na chvíľu môžu stať aj ornitológmi pri určovaní spevavcov a dravých vtákov, ale napríklad aj entomológmi pri určovaní bezstavovcov pomocou lupy,“ povedala pracovníčka ústavu Katarína Sládeková a pokračovala, „Pripravené sú pre nich ale aj tvorivé dielne a rôzne pohybové aktivity, ktoré spestria program dňa.“

Návštevníkom sa budú venovať mladí doktorandi ústavu

Po slávnostnom uvítaní predstaviteľmi vedenia ústavu sa žiaci započúvajú do prednášky pod názvom Pôvod druhov. Návštevníkom sa budú venovať mladí doktorandi ústavu, ktorí neskrývajú nadšenie pre vedu, konkrétne ekológiu lesa. Pracovníci ústavu popritom priblížia návštevníkom aj priebeh doktorandského štúdia – čo všetko musí zvládnuť počas trojročného štúdia, na konci ktorého ho čaká obhajoba doktorandskej prá­ce.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa v tomto roku koná od 11. do 17. novembra. Podujatie sa koná s cieľom zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky a o nutnosti podporovať ich. Podujatie sa koná od roku 2004. Nadviazalo sa na európsky Týždeň vedy a techniky, ktorý sa úspešne organizoval už viac rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM