Eva Drugdová Rôzne Správy

Čo vzbudilo najväčší záujem u Zvolenčanov? TOP 5 tém uplynulého týždňa

Zvolenčania aj tento týždeň ukázali, že sa zaujímajú o svoje mesto a okolie. Priniesli sme vám zaujímavé témy, z ktorých zarezonovalo hlavne nasledovných päť...

Ilustračný obrázok k článku Čo vzbudilo najväčší záujem u Zvolenčanov? TOP 5 tém uplynulého týždňa
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenčania sa jednoznačne zaujímajú o históriu nášho mesta a okolitých dediniek, o čom svedčí aj čítanosť našich článkov. Tento týždeň sme vám totiž priniesli informácie o pamiatkach, ale aj zaujímavosti okolitých dediniek. Veľké ohlasy však vzbudili aj unikátny vynález mladej študentky či obľúbená Fun zóna.

Historické klenoty

Začiatkom týždňa sme vám ponúkli prehľad toho najvzácnejšieho, čo sa nachádza v centre nášho mesta. Máme tu totiž ozajstné klenoty, ktoré možno vnímame ako samozrejmosť a zabúdame na ich historickú hodnotu. Zvyknete sa pri nich niekedy pristaviť?

Obľúbená Fun zóna

Zvolenská Fun zóna je od júna opäť v prevádzke a má pre vás pripravené zaujímavosti počas celého leta. Každú nedeľu sa môžete tešiť na program pre deti, v ktorom nebudú chýbať rôzne divadlá, tvorivé dielne a hry. Navyše sú všetky podujatia bezplatné. To však ale nie je všetko.

Netradičné mená

Zvolenčania zrejme nemajú radi klasiku. Aj pri výbere mien pre svoje ratolesti, pracuje ich fantázia naplno. Často sa nechávajú inšpirovať rôznymi seriálmi či atraktívnejšími zahraničnými menami. Ktoré boli v minulom roku najčastejšie a najnetradičnejšie?

Zaujímavosti okolitých dediniek

V našom článku sme vám priniesli desať pozoruhodností o dedinkách v okolí Zvolena, o ktorých ste možno ani netušili. Viete, aké historické pamiatky či prírodné bohatsvá skrývajú? S mnohými sú spojené aj významné osobnosti z našich dejín či zaujímavé legendy.

Unikátny vynález

Čerstvá absolventka Strednej priemyselnej školy dopravnej vo Zvolene prišla ešte počas štúdia s unikátnym vynálezom, ktorý dokáže zachrániť život. Myslela totiž na deti, zabudnuté v aute počas horúcich letných dní. Na akom princípe pracuje?

V priloženej galérii si môžete pozrieť obrázky historických klenotov v centre Zvolena!

V OBRAZOCH: Pamiatky v centre Zvolena
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM