Jakub Forgács Správy

Cítite sa vo zvolenskej nemocnici bezpečnejšie? NOVINKOU je stráženie SBS

Nemocnica využíva služby SBS, pričom spolupráca je v oblasti napojenia objektov na pult centrálnej ochrany a nechýba ani osobná prítomnosť v nemocnici počas pravidelných prehliadok.

Ilustračný obrázok k článku Cítite sa vo zvolenskej nemocnici bezpečnejšie? NOVINKOU je stráženie SBS
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Už niekoľko týždňov sa stará o bezpečnosť v Nemocnici AGEL Zvolen súkromná bezpečnostná služba. Ako už prvé skúsenosti ukazujú, ich pôsobenie prispelo k tomu, že prípadné incidenty sa znížili na minimum. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK

Ochrana v každom čase

Areál zvolenskej nemocnice je rozsiahly, nachádzajú sa tu mnohé budovy, ale aj rôzne miesta, ktoré nie sú veľmi frekventované. „Neraz sa tu vyskytli aj asociáli či bezdomovci, v nočných hodinách na urgentný príjem prichádzajú aj ľudia pod vplyvom alkoholu, narkomani, rôzni neprispôsobiví občania. Dôležité je tiež chrániť tie časti, ktoré počas noci a víkendov nie sú v prevádzke,“ uviedla Pavliková.

"Sme radi, že nemocnica sa výrazne posunula v kvalite poskytovaných služieb, máme nové ambulancie, operačné sály, jednodňovú zdravotnú starostlivosť s najmodernejším vybavením. Je našou povinnosťou, aby sme sa starali o majetok zriaďovateľa, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj a tiež o majetok spoločnosti AGEL,“ vysvetlila riaditeľa Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Okamžitý zásah

Nemocnica teda využíva služby SBS, pričom spolupráca je v oblasti napojenia objektov na pult centrálnej ochrany (špecializované pracovisko s 24-hodinovou prevádzkou), osobná prítomnosť v nemocnici počas pravidelných prehliadok. "Ak by sa čokoľvek nepredvídané udialo vo dne či v noci, máme aj možnosť privolať SBS telefonicky na okamžitý zásah, či už na ochranu osôb alebo majetku,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Všetci, ktorí do areálu nemocnice prichádzajú, sú o prítomnosti SBS informovaní formou informačných nálepiek, o novinke majú znalosť aj všetci zamestnanci s tým, že v prípade potreby zásahu môžu kontaktovať pracovníkov SBS. "Bezpečnostná firma u nás pôsobí len pár týždňov, ale je to citeľná pomoc. Za ten čas sme mali len drobné incidenty,“ dodala Ing. Veselá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM