Stanislav Černák Samospráva

Balkovičová už zložila slávnostný sľub: Prečítajte si kompletný príhovor novej primátorky

Nová primátorka Zvolena a 25 poslancov mestského zastupiteľstva na slávnostnom rokovaní v zasadačke zvolenskej radnice zložili sľub. Prečítajte si celý príhovor novej primátorky mesta pod Pustým hradom...

Ilustračný obrázok k článku Balkovičová už zložila slávnostný sľub: Prečítajte si kompletný príhovor novej primátorky
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sa uskutočnilo ustanovujúce zasadanie mestského zastupiteľstva vo Zvolene. Slávnostný sľub zložila nová primátorka Lenka Balkovičová a 25 mestských poslancov. Prinášame vám video a kompletný prepis slávnostného príhovoru novej primátorky.

„Vážené pani poslankyne, páni poslanci, vážení hostia, milí Zvolenčania. Dnešným dňom sa pred nami otvára obdobie štyroch rokov, počas ktorých je našou snahou a cieľom vykonať veľa dobrého a prospešného pri správe a rozvoji nášho mesta v prospech Zvolenčanov. Je to v prvom rade naša každodenná poctivá práca a služba, rovnako ako keď sa staráme o svoju rodinu.

Každý z nás, ktorí sme tu dnes zložili sľub sa uchádzal a priazeň Zvolenčanov s ponukou budovania krajšieho mesta a zlepšenia ich života sa tomuto cieľu podriaďujú v nasledujúcich rokoch svoj pracovný život. Najskôr sa chceme v čo najväčšom rozsahu uchádzať o peniaze z európskych fondov, pretože do roku 2020 je tu príležitosť rozvíjať mesto s minimálnymi nárokmi na peniaze z mestského rozpočtu. Problémy, ktorých riešenia sa doposiaľ odsúvali, ako napríklad parkovanie na sídliskách, sa musia riešiť ako prioritné.

Zvolenčania sa budú môcť oveľa intenzívnejšie zúčastňovať na verejnej správe, budú lepšie informovaní o dianí v meste, proste musia cítiť, že sme tu s nimi celé volebné obdobie a nielen pred voľbami. Musíme myslieť na Zvolenčanov, ktorí nemajú prácu a potrebujú ju, musíme myslieť na život rodín a poskytnúť im čo najlepšie zázemie ku kvalitnému rodinnému životu, musíme podporovať všestranný rozvoj detí a mládeže a budovať ich vzťah k svojmu rodnému mestu.

Nesmieme zabúdať na našich seniorov, ktorí celý svoj život žili a pracovali vo Zvolene a zaslúžia si plnohodnotný dôchodok. Rovnako nemôžeme zabúdať na zdravotne a telesne postihnutých spoluobčanov, ktorí bojujú so svojím hendikepom a mnohokrát aj banálna záležitosť je pre nich veľký problém. Tí všetci musia mať pocit, že sme tu pre nich a dokážeme ich problémy riešiť.

Mnohokrát som počula od ľudí, že sa vo Zvolene nič nedeje, že je tu akosi mŕtvo. Mnohokrát tento názor spočíva len v tom, že o rôznych podujatiach nebola verejnosť dobre informovaná. Je potrebné urobiť všetko pre rozvoj kultúrnych, spoločenských a športových podujatí v meste a na sídliskách, vtiahnuť do deja miestnych umelcov a kultúrnu obec, rovnako aj športových nadšencov, proste všetkých, ktorým záleží viac na kvalite, ako na vlastnom profite.

Len spoločnými silami dokážeme Zvolenčanom, že sme svoje predvolebné sľuby mysleli vážne a máme štyri roky na to, aby sme ich postupne napĺňali. Želám nám všetkým predovšetkým veľa zdravia, pracovného a tvorivého elánu, dostatok energie a najmä spokojnosť v uliciach nášho kráľovského mesta Zvolen.“

Viac článkov zo zasadania ustanovujúceho zastupiteľstva vám na spravodajskom portáli Zvolen 24 prinesieme už čoskoro.

Balkovičovej slávnostný sľub a príhovor
2
Galéria
Balkovičová a poslanci zložili slávnostný sľub
14
Galéria
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM