Správy

Ako cestári zvládli SNEH vo Zvolene? V teréne boli takmer NEPRETRŽITE, tvrdí mesto

Zvolen sa stará o 101 kilometrov ciest a 95 kilometrov chodníkov. Zimnú údržbu zabezpečuje z väčšej časti prostredníctvom svojho zmluvného partnera.

Ilustračný obrázok k článku Ako cestári zvládli SNEH vo Zvolene? V teréne boli takmer NEPRETRŽITE, tvrdí mesto
13
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

S prudkým a hustým snežením z posledných dní vrástol aj počet výjazdov ľudí a techniky spoločností, ktoré zabezpečujú zimnú údržbu vo Zvolene. TASR to potvrdil jeho hovorca Martin Svatuška s tým, že cestári boli v teréne takmer nepretržite.

Zjazdné cesty

Podľa jeho slov pre ich prácu i teplejšie počasie sa podarilo udržať cesty zjazdné aj pri prudkom snežení. „V pohotovosti bolo prakticky celé strojové vybavenie dodávateľov i mestského komunálneho strediska,“ objasnil s tým, že sa však vyskytli aj miesta, kde sa cestári dostali až neskôr. Uviedol, že ich povinnosťou je prioritne venovať sa najfrekventova­nejším cestám a chodníkom. „Až potom tým, po ktorých prejde denne menej vozidiel alebo chodcov,“ spresnil.

Zvolen sa stará o 101 kilometrov ciest a 95 kilometrov chodníkov. Zimnú údržbu zabezpečuje z väčšej časti prostredníctvom svojho zmluvného partnera. Niektoré ulice však čistí vlastnými zamestnancami a technikou svojho strediska komunálnych služieb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Novembrová snehová nádielka odela Zvolen do bielej
13
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM