Správy

Ako budú testovať obce v okrese Zvolen? Pripraviť sa treba na zmeny

Budča, Dobrá Niva, Očová či Zvolenská Slatina... Všetky sa chystajú na 2. kolo testovania. Časy odberov však skrátili.

Ilustračný obrázok k článku Ako budú testovať obce v okrese Zvolen? Pripraviť sa treba na zmeny
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Niektoré obce vo Zvolenskom okrese v druhom kole skrátili čas vyhradený na testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19.

Od ôsmej do ôsmej

„Malé zmeny sú v čase testovania. Začneme v sobotu od 8.00 hod., testovanie bude do 20.00 hod., a to isté aj v nedeľu,“ informuje obec Budča na svojej oficiálnej webstránke.

Samospráva ľuďom odporúča, aby dodržali rozpis podľa súpisných čísel, ktorý zverejnia na stránke obce. Zabrániť chcú dlhým čakacím dobám a zhromažďovaniu. „Miesto testovania je nezmenené, bude v základnej škole,“ dodávajú.

V rovnakých časoch budú záujemcov testovať aj v obci Dobrá Niva, informujú o tom na svojej oficiálnej webstránke. Posledný odber majú naplánovaný na 19.30 hod. a počas dňa budú mať aj dve prestávky. Odberné miesta budú dve, kultúrny dom a areál futbalového ihriska.

Čo Zvolenská Slatina a Očová?

Na druhé kolo testovania na ochorenie COVID-19 sa pripravuje aj obec Zvolenská Slatina. „Prvé kolo sme úspešne zvládli, verím, že to tak bude aj tento víkend,“ uviedla starostka Mária Klimentová.

„Podľa informácií, ktoré máme z okresného úradu, budú aj v druhom kole testovania v obci zriadené dve odberné miesta vo vonkajších priestoroch kultúrneho domu,“ poznamenala s tým, že samospráva má zabezpečený dostatočný počet zdravotníkov, dobrovoľníkov a aj dobrovoľných hasičov. „Tí pomáhajú s organizáciou pred aj počas testovania,“ ukončila Klimentová. Odberné miesta budú otvorené od 8.00 do 20.00 hod.

Aj Očovania budú mať na testovanie počas víkendu skrátené hodiny.

„Druhé kolo testovania sa bude konať v sobotu a nedeľu v čase od 8.00 do 20.00 hod. Počas testovacieho dňa budú dve prestávky, počas ktorých sa dezinfikujú priestory, a to od 12.00 do 13.00 hod a od 17.00 do 17.30 hod. Žiadame preto občanov, aby v tomto čase na odberné miesta nechodili. Zároveň upozorňujeme, že posledné výtery sa budú odoberať pol hodiny pred hygienickými prestávkami,“ píše samospráva na svojej webstránke s tým, že odberné miesta budú dve. Jedno bude na obecnom úrade a druhé v areáli remeselného dvora.

Druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 sa má konať 7. a 8. novembra v okresoch, kde bol počet pozitívnych prípadov vyšší ako 0,7 percenta.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z prvého kola testovania vo zvolenskej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Nemocnici AGEL Zvolen otestovali počas víkendu 1 670 ľudí
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM